Radikali traže spomenik caru Nikolaju II Romanovu u Novom Sadu

Srpska radikalna stranka podnela je inicijativu da se u Novom Sadu podigne spomenik ruskom caru Nikolaju II Romanovu.
Radikali navode da je ruski car "zarad odbrane Kraljevine Srbije, uveo Rusku carevinu u Prvi svetski rat i na taj način žrtvovao svoj život i život čitave carske porodice". Oni očekuju da se 17. jula 2018. godine, kada se obeležava sto godina od stradanja porodice Romanov, u Novom Sadu otkrije spomenik caru Nikolaju II. Ovu inicijativu radikali su uputili Savetu za kulturu grada, koji će taj predlog razmatrati.
 
"Mi srpski radikali smo mišljenja da posle Beograda i Novi Sad treba da podigne spomen obeležje ruskom caru Nikolaju II, kao izraz zahvalnosti za osvedočenu ljubav i nesebičnu pomoć koju je u teškim vremenima pružao srpskom narodu", poručio je predsednik Odborničke grupe SRS u Novom Sadu Đurađ Jakšić.
 
Po njihovoj zamisli, spomenik bi trebalo da se nalazi u Ulici Maksima Gorkog koja je, kako navode, do Drugog svetskog rata nosila ime upravo Nikolaja II Romanova.
 
Jakšić je poručio da radikali podržavaju i inicijativu udruženja koja su 2013. godine predložila da se u centru Veternika podigne spomenik u čast solunskih boraca ratnih invalida, koji su 1918. formirali početak današnjeg Veternika.
  • Mastodont

    19.07.2017 09:17
    @Liman Cleaner

    Nauči jezik zemlje u koju si se doselio. Migranti sa Manjače se ovde ne zovu "manjinaši".
  • Сремац

    18.07.2017 21:32
    "Како је стварно било"
    "Војводино" па где си ти то учио историју или можда повијест?Срам да те буде.СЕДИ ЈЕДАН.
  • Liman Cleaner

    18.07.2017 14:28
    Naravno da ce biti spomenika, nece valjda o tome odlucivati divlji, primitivni i nekultivisani manjinasi. Nego, dokle ce ona smradina (v.s.) imati ulicu i to na onakvoj lokaciji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti