Uskoro popravka jedinog mamografa na Institutu za onkologiju Vojvodine

Firma "Tim Co." iz Beograda popravljaće pokvareni aparat za digitalnu mamografiju na Institutu za onkologiju Vojvodine.
Uskoro popravka jedinog mamografa na Institutu za onkologiju Vojvodine
Foto: Pixabay
Ova firma jedina se javila na tenderu Instituta i ponudila cenu od 5,8 miliona dinara za isporuku rezervnog dela za mamograf, njegovu instalaciju i testiranje, kao i garantni rok od 15 meseci.
 
Ispravni deo zameniće pokvareni deo na mamografu, koji je jedini koji ova ustanova poseduje i star je oko devet godina. 
 
Ovaj mamograf u Srbiji je značajan jer je jedini koji može da napravi 3D snimak. U kvaru je od 19. aprila, a za vreme kvara korišćen je mamograf u Domu zdravlja "Novi Sad" i u Kliničkom centru Vojvodine.
 
Iako postoji rok od 35 dana za isporuku ovog rezervnog dela i puštanja mamografa u rad, očekuje se da će procedura biti završena brže i pacijentkinje pozvane da dođu na pregled u novim terminima.
  • $

    27.07.2017 14:04
    @//

    Imalo se i za onoga iz Kule, i u njegovom slučaju je bio mnogo veći iznos u pitanju.
  • Lopta je okrugla

    27.07.2017 09:12
    Ako vaterpolisti ne osvoje zlato, moz' da bidne i za mamograf.
  • msp

    26.07.2017 11:54
    smeju se
    Ja bila da zakažem mamografiju,i kažem sestri da sam pročitala da če se popraviti one se grohotom smeju i pitaju gde sam to pročitala.Da se javim u Oktobru da proverim jer popravljen mamograf.Čini mi se da im se baš i nežuri.I što bi.Pa čekaćemo Oktobar..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.