Apoteka Novi Sad ušla u projekat javno-privatnog partnerstva

Apoteka "Novi Sad" i Grad Novi Sad započeli su pripreme za ulazak ove ustanove u javno-privatno partnerstvo, a očekuje se da taj posao bude gotov do kraja godine.
Apoteka Novi Sad ušla u projekat javno-privatnog partnerstva
Foto: 021.rs
U Apoteci "Novi Sad" i nisu imali mnogo izbora, s obzirom na to da je gradonačelnik Miloš Vučević nedavno poručio da je, zbog teške situacije u kojoj se nalazi ova zdravstvena ustanova, jedini izlaz ili likvidacija ili javno-privatno partnerstvo.
 
Direktorka Apoteke "Novi Sad" Nada Ilić, rekla je za "Novosti" da se već ušlo u projekat javno-privatnog partnerstva, te da je prvi korak analiza tržišta.
 
"Ovaj projekat ima dobre šanse da uspe. Naravno, naše želje su da se zadrže sve apoteke, pa i one po prigradskim naseljima, da se zadrže svi radnici i, naravno, da se ne menja delatnost. To smo dužni pre svega Novosađanima, koji moraju da se snabdevaju lekovima, živeli oni u centru ili u prigradskim naseljima", poručila je Ilić. 
 
Apoteka "Novi Sad" prema dobavljačima duguje 266 miliona dinara, a gradonačelnik Novog Sada javno-privatno partnerstvo vidi kao jedini izlaz za ovu ustanovu.
 
"Za to nam treba najmanje osam meseci. Ako budu krenula utuženja i blokade, ja ću izaći pred skupštinu i reći da je možda jedna opcija da platimo plate zaposlenima i idemo u likvidaciju. Cilj nam je da ljudi ne ostanu bez posla, ali dosta toga će i od njih da zavisi", naveo je on nedavno.
 
Problemi u Apoteci "Novi Sad" eskalirali su prošle godine, kada je uprava ovog preduzeća poručila da se zbog duga prema dobavljačima nalaze pred kolapsom. Ubrzo su usledili i protesti zaposlenih, koji su zahtevali od osnivača, Grada Novog Sada, da preuzme odgovornost i pronađe rešenje za ovu ustanovu. 
  • mag pharm

    07.08.2017 17:54
    odgovor kolegi

    nema svako tako dobru vezu da radi u Benu apotekama!
    Odlicno je poznato da se u Benu apotekama nalaze slihtare, ulizice dipl pharm...
  • Kolega mag pharm

    03.08.2017 15:37
    Jeste
    Tačno je da se kod privatnika više radi, jer na žalost tamo je uglavnom jedan farmaceut ili čak samo jedan tehničar u smeni koji rade i nabavku i papirologiju i kalkulacije, neretko i čiste i brišu apoteku, odnosno rade posao i spremačice, a pri tom su slabo plaćene i za posao za koji su primljene. Imam privatnu praksu, i znam šta znači biti njihov rob. Za male novce hoće i dušu da ti uzmu. Kad sam prešla u državnu apoteku, videla šta znači raditi u sređenom sistema, gde svako radi posao za koji je plaćen. Ali za takve loše uslove u privatnoj apoteci nisu krivi radnici iz državne apoteke. I mi smo lepo radili, imali robu i lekove, plata nam je niža u odnosu na Benu apoteke, I to dosta, ali smo imali redovnu platu i posao. Onda su krenuli direktori da uzimaju kako kome koliko treba, konkretno pančevačka apoteka je postala krava muzara ovdašnjem rukovodstvu i opštini, mi ostali bez plate, bez posla, bez struje. Dolazimo u mračne apoteke da dežuramo jer Pančevo je mali grad i nema mesta za sve nas po privatnim, čekamo da nam ili daju otkaze ili da nas neko kupi. A naša deca u međuvremenu ne treba da jedu. Toliko o solidarnosti. Veliki pozdrav
  • Mag pharm

    02.08.2017 14:24
    Šljam dipl farm iz AUNS
    Evo, da odgovorim Apotekarka Jedna: i ja sam mama, imam malu decu, radim u privatnoj apoteci gde se radi, ne sedi se i ne kukam. Plata mi je manja od vaše, jer preki računa primam minimalac... tako da ja moram da radim, a vi lenštine dođite u privatnu apoteku pa vidite da li možete da izdržite!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.