Uskoro počinje briga o novosadskim terenima i stazama

Gradska uprava za komunalne poslove odlučila je da će firme "Balkanija" i "Tajm partner" brinuti o novosadskim sportskim terenima i stazama i to nakon ponovljenog tendera, pošto je prethodno javna nabavka za obavljanje ovog posla obustavljena.
Uskoro počinje briga o novosadskim terenima i stazama
Foto: 021.rs
Pre mesec dana, Gradska uprava obustavila je otvoreni postupak s obzirom na to da nijedna od dve pristigle ponude za održavanje staza nije bila sastavljena u skladu sa pravilima i uslovima. U ovakvim slučajevima, Zakon o javnim nabavkama propisuje da naručilac može da raspiše novu nabavku tj. pokrene pregovarački postupak u kojem će pozvati samo i sve ponuđače koji su se javili u prethodnom, ponovljenom postupku. Grad ima pravo da im da šansu da isprave svoje ponude i ponovo apliciraju za posao - što je učinjeno i najjeftinija ponuda u iznosu od 2,7 miliona dinara stigla je od pomenute grupe ponuđača.
 
Očekuje se da će firme sa Gradskom upravom u narednim danima potpisati ugovor, a potom i krenuti sa održavanjem staza.
 
U međuvremenu, već više od pola godine niko ne brine o podlogama u Novom Sadu, a to se najviše odnosi na Kej. Lokacije o kojima će novoizabrane firme brinuti su: tartan staza na keju, košarkaški tereni kod mosta, fitnes sprave u teretanama na otvorenom na Keju, tereni za mini golf kod Veslačkog kluba "Danubius", tartan podloge na dečijim igralištima, kao i na teretanama na otvorenom. Predviđeno je da se o ovim podlogama brine najmanje dva puta mesečno.
 
Podsetimo da je 021 pisao o korišćenju i (zlo)upotrebi tartan staze na keju, za šta su lokalnim aktima predviđene i kazne. Prema Odluci o upravljanju kejom, na trim-stazi zabranjena je vožnja bicikla, rolera, skejtborda, trotineta, kao i šetnja pasa i mačaka. Zabranjeno je i korišćenje staze mimo njene svrhe, koja je trčanje. Međutim, kako za 021 kažu Novosađani koji redovno koriste ovu stazu za trčanje, građani mahom ne znaju da koriste trim-stazu i ponekad je ne razlikuju od biciklističke staze, koja je jasno obeležena za dvotočkaše. S druge strane, trim-staza nije obeležena kao isključivo namenjena sportistima. 
 
Prema gradskoj odluci, za zloupotrebu staza na Keju preti novčana kazna od čak 8.000 dinara. 
  • Sajmište

    11.08.2017 18:41
    Sajmište
    A kada će se Sajmište tj tereni na Sajmištu renovirati,starom 40 godina.Nikada ništa nije uloženo,kao da samo Kej postoji i ništa više.Ni staze, ni sprava za vežbanje,kanti,ljuljaški, itd....
  • Baka

    11.08.2017 17:22
    pred kišu
    Možda bi se tu nasao neko da otpuši poklopce od slivnika !
  • Komsija

    10.08.2017 20:51
    Liman 2
    Obe firme osnovane 2014 god, jedna cisti zgrade u Bgd,a druga iz NS bavi se putevima i signalizacijom. A jel ono Vlada Stojkovic nacelnik uprave za komunalne poslove,kolilo se utalio da mi je znati.Bio gologuzan, a sad stan od 100 kvadrata, dzipa, malo li je ...bivsi radikal a sada naprdnjak,e stvarno koji sljam

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.