Počela obnova Srpskog narodnog pozorišta

Obnova zgrade Srpskog narodnog pozorišta, za koju je iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno 180 miliona dinara, počela je danas radovima u foajeima, dok je sanacija ravnog krova odložena za sledeći mesec.

Obnova zgrade Srpskog narodnog pozorišta, za koju je iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno 180 miliona dinara, počela je danas radovima u foajeima dok je sanacija ravnog krova odložena za sledeći mesec. Prvo će se obnoviti 16 toaleta u pozorišnim foajeima i taj posao trebalo bi da bude gotov do kraja godine.

Rekonstrukcija zgrade, izgrađene 1981. godine, trebalo je po prvobitnom planu da počne od krova, ali još nije okončana nabavka materijala za te obimne radove na oko 8.000 kvadrata. Prethodno su "snimljene" sve rupe na krovu, kroz koje se kiša već dugo sliva u kancelarije pa čak i u pozorišne dvorane, pa čim stigne neophodan materijal, radovi bi mogli da počnu i ako vremenske prilike dozvole, budu završeni do kraja januara.

U međuvremenu bi trebalo da budu i zamenjene daske na sve tri pozorišne scene.

SNP iduće godine obeležava 150. godišnjicu postojanja i rada.

  • YATA

    13.12.2010 16:15
    FARSA
    Rekonstrukcija jednog pozorišta radi se - i završava - pre početka jubilarne sezone (ako je to povod za rekonstrukciju). U ovoj farsičnoj rekonstrukciji SNP neće dobiti ni obnovljeni svetlosni park, ni neophodnu scensku tehniku (hidrauliku, rotaciju i sl.). "Rekonstukcija" SNP-a je potpuno nepripremljena, nestručno urađena (projektna dokumentacija i sl.), i jedini njen smisao je da se "strukture" dobro "ugrade" u odobrena sredstva. A ona su, za ovakav teatar, smešna! Upravo sam se vratio s gostovanja u Baljšom teatru Belorusije u Minsku. Tamo je rekonstrukcija trajala 3,5 godine, a utrošeno je 260 mln. dolara. Ali, zato je to sada jedno od najuređenijih pozorišta u SVETU. (Vidi: http://belarusopera.by/en )

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti