GSP kupio sedam solo autobusa

Gradski prevoznik će narednih meseci dobiti sedam novih solo autobusa na dizel od Ikarbusa po ceni od 119,5 miliona dinara bez PDV-a, saznaje 021.rs.
GSP kupio sedam solo autobusa
Foto: 021.rs

Zemunska fabrika autobusa je i ovaj put pobedila na tenderu GSP-a, a ponudu je dostavila zajedno sa austrijskom firmom "Abeks" iz Graca. Ova austrijska firma je verovatno zadužena za lizing, jer se na njemom veb sajtu može videti da se bave finansijskim konsaltingom. Na tenderu GSP-a nije se javio nijedan drugi ponuđač.

Autobusi koji će biti isporučeni će biti klimatizovani, a radi se o solo vozilima koja su u poslednje dve, tri godine već isporučivani iz Ikarbusa.

Podsetimo da će GSP ove autobuse platiti novcem iz budžeta Grada, a da će posebno svojim sredstvima kupiti još pet solo autobusa na lizing koji su procenjeni na oko 87 miliona dinara. Tender za tu kupovinu još nije raspisan.

Novosadski prevoznik je poslednje autobuse kupio prošle godine i to 10 zglobnih i devet solo autobusa, a poslednja isporuka bila je u junu kada je stiglo pet solo autobusa kupljenih prošle godine i u aprilu kada je stiglo pet autobusa kupljenih krajem 2015. godine. Novosadski prevoznik trenutno ima oko 270 autobusa.

  • Čika

    05.09.2017 13:57
    Zašto ne javljaju na tender?
    Šta mislite, nisu li tenderski uslovi koncipirani tako da niko sem Ikarbusa (da ne kažem zemunskog Mercedesa) i ne može da odgovori traženim kriterijumima? Ili su svi stranci naprasno prestali da proizvode autobuse?
  • telep

    04.09.2017 20:42
    Gde ti svi novi autobusi voze?? Ja se cesce po gradu vozim u raspad autobusima nego tim novim, sto je donekle i bolje jer kada je guzva ti novi nisu ni za onu stvar, jer su prolazi super uski i nisu pravljeni za guzve.
  • Mili

    04.09.2017 20:11
    U autobusima celo leto grejanje radi,ne moze da se iskljuci...o cemu vi pricate?u 10 autobusa ima klima a 260 nema a mesecnu kartu dobro placamo...sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti