GSP kupuje još 12 autobusa

Gradski prevoznik će uskoro raspisati tender za kupovinu sedam niskopodnih solo autobusa na dizel, a do kraja godine će biti raspisana i nabavka za kupovinu još pet solo autobusa.
GSP kupuje još 12 autobusa
Foto: 021.rs

Ovo je rezultat odluke o rebalansu budžeta koju je donela Skupština grada, a kojom su GSP dodeljena dodatna sredstva za kupovinu autobusa.

Umesto 60 miliona, Grad će dati 120 miliona dinara, pa je tako omogućeno gradskom prevozniku da prvobitan plan kupovine poveća i sredstva u visini od 43 miliona koja je trebalo da samostalno uloži u jednu, preraspodeli za drugu nabavku.

Naime, pored ove kupovine, koja će se finansirati sredstvima iz gradske kase, GSP će sa svojim sredstvima preko lizinga kupiti još pet autobusa koji su procenjeni na oko 87 miliona dinara.

Podsetimo da je GSP poslednje autobuse kupio prošle godine i to 10 zglobnih i devet solo autobusa, pri čemu je poslednja isporuka bila u junu kada je stiglo pet solo autobusa kupljenih prošle godine i u aprilu kada je stiglo pet autobusa kupljenih krajem 2015. godine. Novosadski prevoznik trenutno ima oko 270 autobusa.

  • Čika

    07.07.2017 07:41
    Jeste l' čuli
    da po brdovitom Beogradu na nekim linijama koriste ELEKTRIČNE AUTOBUSE čije se baterije pune na krajnjim stanicama? Kako takvo šta ne padne na pamet nekome i u našem gradu gde je 90% linija sa visinskom razlikom od 2 metra? Neko bi rekao - idealno za Novi Sad... A da ne pominjemo da je izgrađena pumpa za metan u krugu GSP, sa jasnom namerom da snabdeva Ikarbusove dizelaše. To su oni što zamalo ispadoše Mercedesi.
  • insider

    07.07.2017 00:44
    @neMirna
    Uvredila si se zbog cca 300 parazitskih apanaža?

    Tih deset koji su kupljeni (već se desilo) su zamenili one B10MA iz 1981-ve.
    Treba još (bar) deset ...

    Ili je bolje da "zaposlimo" još 50 parazita?
    Npr. 50x500€x12=300.000€

    Mislite o tome ...
  • deda

    06.07.2017 10:18
    Pitanje
    Zašto nisu na gas? Dokl će trovai novosađane? Za onih nekoliko sto su prepravljani na gas bila je zesca pljuvacina, tako da bili il ne bili opet hejt, mada realno bilo bi ok da su na gas a naj bitnije koji su motori u njima, oni stari su purnjali kad presalta ko sulundar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti