Potvrđeno: Autobuska karta poskupljuje na 65 dinara

Gradonačelnik Miloš Vučević potvrdio je informaciju 021.rs da će cena autobuske karte uskoro skočiti sa 55 na 65 dinara.
Potvrđeno: Autobuska karta poskupljuje na 65 dinara
Foto: 021.rs

On je na sednici Skupštine grada, na kojoj je usvojen novi zonsko-tarifni sistem kojim se smanjuju koeficijenti za izračunavanje cene karte ka prigradskim naseljima, najavio da će ovim povećanjem cene karte u gradskoj zoni obezbediti dodatne prihode za GSP.

- Mislim da će ići na 65 dinara i to je to. Neće se menjati cene đačkih pokaznih karata, ostalih povlašćenih kategorija, prigradskog prevoza i drugo, znači samo će se menjati ova cena. Kažem, mislim da će ići na 65 dinara po novom tarifnom sistemu, ali to ćemo videti kada dobijemo obračun. Novi Sad ima trenutno najjeftinije karte, ispod svake ekonomske računice i svake tržišne vrednosti, tako da ćemo sa ovim to malo nivelisati i bar malo cenu približiti ekonomskoj. To treba da stvori uslove da GSP može da ulaže i obnavlja vozni park, da imamo bezbedan i pouzdan prevoz - naveo je gradonačelnik.

Podsetimo da će, kako je 021.rs već objavio, prema novom tarifnom sistemu, kada se cena karte u I gradskoj zoni poveća na 65 dinara, zbog smanjenja koeficijenata, cene prevoza ka prigradskim naseljima ostati iste.

Očekuje se da novi cenovnik počne da se primenjuje od 1. novembra.

  • V

    11.09.2017 18:10
    @G
    "komentator" G u svakoj vesti nađe povod za svađu i etiketiranje i još si daje za pravo da nekome drži časove srpskog jezika - on koji redovno pravi jezičke greške i identične greške ponavlja, čime pokazuje nedostatak obrazovanja i znanja srpskog jezika.
    "Bicikli" je u lokalnom govoru jednina. Smetaju vam samo vojvođanske specifičnosti.
  • joca

    10.09.2017 18:04
    cena karte
    Pa ovo je bezobrazluk znas kad cete da dobijete 65 dinara nikada lopovi jedni .
  • ns

    10.09.2017 16:46
    Vazno je da se poveca cena, a sto mi zakasnimo na posao jer jedan autobus ide, sledeci ne, nikom niste. Jel?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti