Uskoro skuplja putarina od Novog Sada do Subotice

Vozači na relaciji Novi Sad - Subotica uskoro će plaćati duplo veću putarinu nego do sada, pošto je završena naplatna stanica "Subotica-Jug".
Uskoro skuplja putarina od Novog Sada do Subotice
Foto: 021.rs
Prema pisanju lista "Mađar so", nakon izgradnje ove naplatne rampe, očekuje se da u narednih nekoliko dana Vlada Srbije usvoji cenovnik po kome će se na deonici od Subotice do Siriga plaćati 120 dinara, a od Siriga do Novog Sada kao i do sada 110 dinara, tako da će se od Subotice do Novog Sada plaćati 230 dinara.
 
Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva i infrastrukture Imre Kern rekao je za ovaj list da će se, dok se ne završe sve naplatne rampe, putarina plaćati otvorenim sistemom.
 
"Do kraja godine će se završiti sa ulaganjima kada će stupiti na snagu plaćanje zatvorenim sistemom", ukazao je državni sekretar i dodao da će se od Subotice do Beograda tada plaćati kao ranije, od 540 do 560 dinara.
 
Dodao je da će u zatvorenom sistemu putarina plaćati prema pređenoj kilometraži, što znači da će od Bačke Topole do Feketića proporcionalno biti manja cena nego do Novog Sada ili do Beograda.
 
"Izgradnja se malo odužila jer se nisu mogli zatvoriti svi izlazi u isto vreme, tako ne bi mogli sa autoputa skrenuti ni za Bačku Topolu ni za Vrbas. Zato smo odlučili da prvo zatvorimo izlaz kod Čantavira, Feketića i Siriga. Zatim dolaze na red Vrbas i Bačka Topola. Istina je da je kod Feketića vrlo komplikovan izlaz, a kod Siriga još ne postoji naplatna rampa. Izgradnja naplatne rampe je složen posao jer treba sprovesti električnu energiju, grejanje, treba izgraditi objekat kao i asfaltirati put. Kad se izgrade sve rampe kod svakog izlaza, kod Siriga će već krajem decembra početi sa naplatom", rekao je Kern.
 
On je, takođe, najavio proširenje naplatnih rampi i kod Subotice i kod Stare Pazove.
 
"Pošto je letos nastala velika gužva kod naplatne rampe, iako kod Subotice naplatna rampa ima 40 posto veći kapacitet nego u Sirigu, znamo da se mnogi isključuju posle Subotice sa autoputa, smanjuje se saobraćaj, ipak ćemo sledeće godine proširiti sa još dve kapije kod Subotice i još sa četiri kod Pazove. Ovim ćemo pokušati da prolaz kroz kapije bude još brži, da se ne mora leti previše čekati", objasnio je Kern.
  • мики

    10.10.2017 14:10
    Na trulom nam Zapadu uklanjaju naplatne rampe i uvode vinjete, a mi ih gradimo. Imaćemo i mi vinjete, ali prvo da se ovajde ovi što su se ugradili za naplatne rampe, pa će posle isti ti i za vinjete.
    --------
    Ниси ти био на западу колима, већ само знаш да лупеташ овде. 70% земаља у којима се плаћа аутопут у Европи има наплатне рампе. 30% има вињете. Имаш интернет, прогуглај.
    Путарине имају Италијани, Французи, Грци, Британци, Норвежани, Шпанци, Пољаци, Португалци итд... Можда им треба неки стручњак као ти да им каже да су вињете боље?
  • Av Av

    10.10.2017 12:25
    Naplata
    Kad već naplaćuju, nek naplaćuju sa stilom. Letos se čekalo po sat vremena na naplatnoj rampi kod Siriga
  • niko kao ja

    10.10.2017 00:38
    Autoput??
    Ono je sve samo nije autoput.Kako ih nije sramota da onakav put nazivaju autoputem? Hoce da vozimo ispravna kola,a na tom putu,pogotovo deo od Su ka NS je katastrofa od ulegnuca na putu i neravnina..Samo daj sto vise para u necije dzepove,a kvalitet,ko ga sisa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti