U planu potpuna sanacija dela Bulevara oslobođenja

Bulevar oslobođenja očekuju obimni radovi na sanaciji i rehabilitaciji površina, što uključuje kako kolovoz, tako i pešačke, biciklističke staze i parking mesta.
U planu potpuna sanacija dela Bulevara oslobođenja
Foto: 021.rs
Naime, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije dodelila je beogradskoj firmi "Im projekt" posao kontrole izrade projekta za relaciju dugu 1,4 kilometara od Futoške ulice od Železničke stanice, a koji uključuje kompletnu nivelaciju svih saobraćajnih površina. 
 
Uprava u konkursnoj dokumentaciji za ovaj tender zaključuje da je Bulevar oslobođenja jedan od najznačajnijih delova primarne mreže saobraćajnica, preko koje se odvija najveći deo motorizovanog saobraćaja kako na gradsko, tako i na prigradsko područje. Zbog svoje važnosti, Bulevar oslobođenja ima rang gradske magistrale, to jest povezuje nekoliko gradskih celina. Ukupna dužina Bulevara oslobođenja, inače, iznosi 3,1 kilometar.
 
Inženjeri zaključuju da je kolovoz duž bulevara u veoma lošem stanju, pri čemu su raskrsnice toliko deformisane da ugrožavaju bezbednost putnika. Takvo stanje, dodaju inženjeri, zahteva hitne intervencije. 
 
U Gradu dodaju da su nedavno završeni papiri, kao i neki radovi na sanaciji raskrsnica sa Narodnog fronta, Bulevarom cara Lazara i Futoškom ulicom, a uskoro će se sređivati i raskrsnica sa Bulevarom kralja Petra I. Međutim, na red je došla pomenuta deonica do Železničke stanice.
 
Duž Bulevara oslobođenja postoji i drvored platana, čiji je korenski sistem, dodaju inženjeri, degradirao i denivelisao parking mesta i biciklističke staze. Od beogradske firme se traži i da prekontroliše kako će se ulice iz kojih se desnom stranom vozači povezuju sa Bulevarom oslobođenja povezati na rekonstruisani bulevar. 
 
Inače, zanimljiv je način na koji je "Im projekt" dobio posao. Procenjena vrednost ove nabavke bila je 833.333 dinara, a na tender se javilo pet firmi: "Im projekt", "Andzor Engineering", "Vojvodinaprojekt", "GMP Gramont - NS" i "Šidprojekt". Sve firme, osim "Im projekta", ponudile su cene u okviru predviđene vrednosti, osim "Im projekta", koji je ponudio neverovatno nisku cenu za ovaj obiman posao - samo 88.000 dinara. S obzirom na to da je kriterijum na tenderu bila najniža ponuđena cena, a beogradska firma je ponudila ubedljivo, po nekoliko stotina hiljada dinara nižu cenu, ona je dobila ovaj posao.
 
Firma ima 55 dana da obavi ovaj posao i dostavi Gradskoj upravi kompletnu dokumentaciju tehničke kontrole projekta za pomenutu deonicu Bulevara oslobođenja.
  • deda

    11.10.2017 08:11
    mislim da je problem sto se radi sa losim materijalom, gledao sam kad su asfaltirali kod pijagera na raskrsnici futoske i bulevara, da prostis ko da su guske nasrale, katran i sljunak, milion sitnih pukotina na kvadratu, sreca malo su vozila uglancala ali ono je nista, pogledajte izmedju kasarne i bolnice prvi bulevar radjen pre 40 i oho godina, e to je asvalt gospodo, nepravi se pita od govana, al kome treba ulica koja traje po veka osim gradjanima koji to placaju
  • I ja se pitam

    11.10.2017 07:20
    Gledam i vidim
    Greško stisnula palac na dole, izvinjavam se.
  • biciklista

    10.10.2017 21:45
    @ :/
    "U zakonu se provlaci nekoliko kljucnih reci, a to su "Narucila MOZE" i "Narucilac je DUZAN".
    Ni u jednom momentu narucilac ne MORA i niti je OBAVEZAN."

    "Naručilac je DUŽAN" znači "Naručilac je OBAVEZAN". Naručilac može da ODBIJE nisku cenu (može i da je prihvati), ali je DUŽAN da proveri zašto je cena ekstremno ispod tržišne!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti