Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila na 11 lokacija u Novom Sadu

Na 11 lokacija u Novom Sadu registrovani su komarci sa virusom Zapadnog Nila, pokazuju novi podaci Instituta za javno zdravlje Srbije.
Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila na 11 lokacija u Novom Sadu
Foto: Pixabay
Zaraženi komarci pronađeni su u okolini Novog groblja, na Ribarskom ostrvu, Salajci, u Janka Čmelika na Detelinari, kod Konjičkog kluba, na dve lokacije u Rumenci, na dve lokacije u Petrovaradinu, kao i na dve lokacije u Temerinu.
 
Istovremeno, ovaj virus lociran je u komarcima i širom Vojvodine - na čak 22 lokacije u Pančevu, dve lokacije u Zrenjaninu, dve u Malom Iđošu, dve u Bačkoj Topoli, u Rumi, u Bečeju i u Bačkom Petrovcu.
 
Kada je reč o broju obolelih, dve osobe boluju od virusa Zapadnog Nila u Južnobačkom okrugu. U Južnom Banatu ima čak pet slučajeva obolelih, a na severu i zapadu Bačke registrovan je virus kod dve osobe. 
 
Virus Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje, koje je najčešće zastupljeno u periodu najveće aktivnosti komaraca. Analize pokazuju najveće prisustvo zaraženih komaraca u avgustu i septembru, kada ima i najviše građana sa virusom u organizmu. Teški oblici virusa javljaju se uglavnom kod starijih osoba, kao i kod onih sa oslabljenim imunitetom i hroničnim poremećajima zdravlja.
 
Detaljnije o prevenciji i o ovom virusu čitajte OVDE.
  • Limanac

    27.10.2017 09:08
    Mora da je slučajno
    Da, i treba da poverujem da ih je vetar doneo, sada u oktobru.
    Ili ih je neka prijateljska zapadna zemlja izbacila ovde, zabave radi.
    Svuda ih ima, po stanovima, po liftovima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti