Tunel kroz Frušku goru će biti najduži u Srbiji

Ključni građevinski objekat saobraćajnice Novi Sad - Ruma biće dvocevni tunel kroz Frušku goru dužine 3,5 kilometara.
Putna deonica pripada fruškogorskom koridoru, a povezaće obilaznicu oko Rume i Novi Sad. 
 
Saobraćajnica se prostire u planinsko-ravničarskom terenu u sremskom delu Vojvodine. Ključni građevinski objekat ove saobraćajnice je tunel Iriški venac kroz Frušku goru, kao dvocevni tunel u dužini od oko 3,5 kilometara. Ovaj tunel će ujedno biti i najduži tunel u Srbiji. 
 
Saobraćajnica je deo fruškogorskog koridora koji će biti i veza između koridora X i koridora IV, a po rangu to će biti vangradska saobraćajnica rezervisana za brzi motorni saobraćaj. 
 
Kako piše portal Gradnja.rs, prema projektu, zadržaće se i postojeće saobraćajnice koje vode ka vrhu Iriški venac, tako da će vozači koji budu imali nostalgiju prema iriškoj "lakat krivini" moći da koriste i stari put. 
 
Kroz vizuelizaciju ovog infrastrukturnog projekta vide se i svi detalji novoprojektovane saobraćajnice koja se jednim delom poklapa sa postojećim državnim putem 21 i sa tunelom izbija u podnožje severnog dela Fruške gore. 
 
Vizuelizacija Petra Dragića urađena je na osnovu realnih podataka iz idejnog projekta koji je urađen od strane Instituta za puteve iz Beograda. Detalje o ovom projektu možete pročitati OVDE.
 
  • logika

    12.09.2018 18:54
    posto se putevi po Fruskoj ne popravljaju ni sada kad su od velikog znacaja, kada budu po strani nestace .
  • Hi

    12.09.2018 18:43
    A sto samo dve trake dok se izgradi put i to ce biti malo pa ajd Jovo nanovo!
  • iguman

    08.11.2017 15:38
    tunel
    @nebojeb
    Uh, pa bas na prestupnu godinu. Ne valja se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.