Besplatno mlado vino za Novosađane na "Danu mladog portugizera"

Jubilarni 10. po redu Dan mladog portugizera održaće se danas, 16. novembra, u centru grada na početku Zmaj Jovine ulice.
Besplatno mlado vino za Novosađane na "Danu mladog portugizera"
Foto: 021.rs
Kao i svake godine, u Novom Sadu će se trećeg četvrtka u novembru otvoriti prva burad mladog vina, a građani će moći besplatno da ga degustiraju. Osnivač "Dana mladog portugizera" Sava Jojić kaže da bi voleo da manifestacija postane masovnija.
 
"Potrebno je vremena za tako nešto. Ja verujem da će ovo jednog dana biti manifestacija Fruške gore, što njoj i priliči. Verujem da će biti dan radovanja kada se otvaraju mlada vina, kao što je to u Francuskoj, Sloveniji, Italiji, zašto ne bi bilo i kod nas. Nemojte mi verovati na reč kada kažem da je mladi portugizer ove godine možda i najbolji. Dođite i proverite", poručuje Jojić.
 
Za viteza mladog vina ove godine proglašen je džez saksofonista Jovan Maljoković, a titulu će mu uručiti prošlogodišnji vitez Zoran Kolundžija. Između ostalog, u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, biće proglašena i najlepša pesma o vinu. Na ovaj konkurs pristiglo je više od 100 pesama, a kako je poručio član žirija Avakum Kvas, odluku je bilo teško doneti.
 
  
 
Direktorka vinarije "Mačkov podrum" Đurđica Jojić Novaković kaže da je, osim besplatne degustacije vina, organizovan i prateći program. 
 
"Pre svega tu su tamburaši iz Srema koji će upotpunjavati atmosferu. Osim toga tu je nastup tango plesača. Imaćemo recitovanje pesama, a predstavićemo i zbirku pesama koje obuhvataju prvih pet godina konkursa za najbolju pesmu o vinu. Tako da imaćemo muziku, poeziju, ples i vino", navela je ona. 
 
Uvodni program "Dana mladog portugizera" počeće u 16:30 časova, a satnicu dešavanja možete da pogledate OVDE.
  • Браво за Ирижане !!

    14.11.2017 19:45
    Надам се, да ће млади портогизер бити као и прошле године - одличан!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti