Manjak poverenja Novosađana u investitore stambenih zgrada

Skoro svaki četvrti stanovnik Novog Sada imao je posredna ili neposredna iskustva sa prevarama prilikom kupovine stanova, pokazalo je istraživanje agencije Ninamedija.
Manjak poverenja Novosađana u investitore stambenih zgrada
Foto: 021.rs

Od ukupnog broja anketiranih, njih 3,2% je odgovorilo da je bilo žrtva prevare, dok je čak 20% kazalo da se sa ovim problemom susreo neko od bližih članova porodice.

Skoro dve trećine ispitanika smatra da kupci i dalje nisu zaštićeni od pronevera, a posledica toga je da svega 11,2% izjavljuje da ima poverenje u domaće investitore stambenih zgrada u Novom Sadu.

Iako građani uglavnom ne znaju da navedu imena ovdašnjih investitora, odnosno u koga imaju najviše poverenja, kao ni one kojima najmanje veruju, "Aleksandar group" se izdvaja na prvom mestu obe liste, navodi Ninamedija.
 
Na temu iskustava u kupovini stanova, rezultati su pokazali da u proteklih deset godina 84% Novosađana nije kupovalo stan, njih 8.6% ga je kupilo od prethodnog vlasnika, 3.4% nov stan, a 3.2% stan u izgradnji. Kao najvažniji kriterijumi izdvajaju se lokacija, cena i kvalitet gradnje.

Istraživanje je sprovedeno u periodu od 13. do 16. novembra na reprezentativnom uzorku od 1.203 ispitanika koji žive u gradskim i prigradskim naseljima Novog Sada.

  • Šone Odžaci

    27.11.2017 09:19
    Plačemo za Austrougarskom
    Najezda skakavaca koje je doneo Južni vetar...
  • PERICA

    25.11.2017 22:17
    #######
    Inspekcijo,Mastori ti na ivici zgrade bez ograde!?
  • Slavica

    25.11.2017 22:15
    Čuvena Bistrica
    Nisu samo privatni investitori umrezeni u prevare.Imamo poia Novog Sada neuknjizeno a investitor je sam grad Novi Sad.tacnije bivsa Agencija za solidarnu gradnju u kojoj sede tupadzije koje nemaju pojma zasto tu sede a primaju pkatu.I naš vrli gradonacelnik se onda žali da ima previse tuzbi.Mrmoti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti