U Novom Sadu održan prvi regionalni forum o lancu snabdevanja

Predstavnici mnogobrojnih kompanija okupljenih u Srpskom udruženju profesionalaca u lancu snabdevanja, održali su danas u Master centru prvi regionalni "Supply chain forum".
U Novom Sadu održan prvi regionalni forum o lancu snabdevanja
Foto: 021.rs

Predstavnici srpskih firmi, kao i njihove kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona, na skupu su razmenili iskustva kako bi unapredili znanja iz oblasti lanca snabdevanja. Održan je i niz predavanja, a pored članice borda direktora međunarodne asocijacije IFPSM Marine Lindič, predsednika nacionalne asocijacije SUPLS Gorana Popovića, izvršnog direktora britanske konsultantske kuće “Henkan” Stiva Tikla i drugih učesnika, među predavačima su bili i menadžer snabdevanja kompanije Univerexport Goran Vujasinović i direktor lanca snabdevanja Univerexporta Vladimir Jović. Predsednik asocijacije Goran Popović kaže za 021.rs da je potreba za jednim ovakvim skupom postojala zbog manjka znanja, stručnosti i uvezanosti svih koji učestvuju u lancu snabdevanja od dobavljača do potrošača.

- Nažalost mi se na mapi regije i Evrope ne kotiramo najbolje kada je u pitanju lanac snabdevanja. Naša misija je da se povežemo kao profesionalci koji se time bave 15 ili 20 godina i kroz jedno stručno udruženje damo svoj doprinos, što preko institucija, davanjem svojih predloga, što povezivanjem ljudi iz ove branše, da dostignemo najbolja znanja - objašnjava Popović.

Direktor lanca snabdevanja Univerexporta Vladimir Jović navodi da je ova kompanija učestvuje na ovom skupu, kao i u radu udruženja, jer su prepoznali važnost lanca snabdevanja za pružanje bolje usluge građanima.

- Prvenstveno, Univerexport je prepoznao lanac snabdevanja kao ključni faktor u snabdevanju naših potrošača. Kvalitetnim lancem snabdevanja dobijamo kvalitetniju cenu za našeg proizvođača i kvalitetnije proizvode za naše potrošače - kaže Jović za 021.rs.

Kako je rečeno na skupu, održavanje prvog događaja ovakve vrste na našim prostorima označava početak jedne nove poslovne prakse zahvaljujući kojoj će se Novi Sad pozicionirati kao regionalna strukovna destinacija u oblasti lanca snabdevanja, a rezultati Foruma će značajno uticati na podizanje nivoa znanja i standarda u ovoj oblasti, kao i na unapređenje ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti