Gradiće se podzemna garaža kod Banovine

Podzemna garaža biće izgrađena ispod zelene površine pored zgrade Banovine, saznaje 021.rs.
Gradiće se podzemna garaža kod Banovine
Foto: 021.rs

Garaža bi trebalo da ima dva ili tri podzemna nivoa i kapacitet od nekoliko stotina parking mesta. Kako je 021.rs potvrđeno u lokalnoj vlasti, odluka o gradnji ove podzemne garaže doneta je jer je sve izvesnije da nadzemna četvorospratna garaža u Šafarikovoj ulici neće biti izgrađena sledeće, a možda ni 2019. godine.

Prema rečima našeg izvora, problem sa Šafarikovom ulicom su nerešeni imovinsko-pravni odnosi oko zemljišta i Gradu će biti potrebno mnogo više vremena od prvobitno planiranog da od vlasnika otkupi placeve. To je dovelo do odluke da se već opredeljena sredstva za rešavanje nedostatka parkinga u centru Novog Sada preusmere u gradnju podzemne garaže kod Banovine gde je lokacija potpuno slobodna.

Plan je da Grad samostalno finansira izgradnju garaže, ali će se razmotriti i da Pokrajina uzme učešće u finansiranju, jer će gradnja ovog objekta omogućiti da vojvođanska administracija dobije dovoljno mesta za parkiranje službenog voznog parka, kao i vozila zaposlenih.

Prema informacijama 021.rs, ideja o izgradnji podzemne garaže kod Banovine nije nova i neke ranije lokalne vlasti su imale sličnu nameru, ali se od toga odustajalo iz različitih razloga, prvenstveno finansijske prirode.

Očekuje se da će garaža biti otvorena za građane 24-sata dnevno, dok će deo mesta uvek biti rezervisan za službena vozila Pokrajine i Grada. Takođe, kada se budu održavale sednice vojvođanske i novosadske skupštine, broj parking mesta biće značajno smanjen zbog parkiranja vozila poslanika i odbornika.

Kako 021.rs saznaje, detalji oko izgradnje podzemne garaže kod Banovine biće poznati već narednih dana, odnosno kada bude usvojen gradski budžet za 2018. godinu, a postoji mogućnost da se pred odbornicima nađe i predlog izmene urbanističkog plana koji bi trebalo da omogući da se počne sa realizacijom ove investicije.

Za sada nije poznato koliko će ovi radovi koštati, a podsetimo da su ranije prilikom planiranja izgradnje podzemnih garaža sličnog kapaciteta ispod Trga republike i ulice Modene, procene bile da je potrebno bar pet do šest miliona evra.

  • Saša

    22.12.2017 08:12
    Ako sam dobro razumeo, parama svih nas će se graditi garaža za parkiranje vozila zaposlenih u gradskoj upravi i pokrajinskoj administraciji! Sjajna ideja!
  • /

    21.12.2017 16:27
    /
    stvarno mislite da je grad nesto prodao?

    dosao je dodik i rekao da sve austrougarsko mora da se srusi
  • Bobi

    20.12.2017 16:44
    Samo probajte
    Mogu slobodno da poruše zgradu skupštine APV i da na njenom mestu izgrade garažu, jer ionako postoji samo forme radi. A neka poštede prelepu zelenu livadu i onaj romantični kesten sa kojeg me je pijanog skidao drugar dok smo davnih dana ludovali i mislili kako je svet divan. :-/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti