Traže da se Trg republike preimenuje u Trg Kralja Petra I

Pokret obnove Kraljevine Srbije (bivši SPO) najavio je da će zatražiti da se Trg republike preimenuje u Trg Kralja Petra I.
Traže da se Trg republike preimenuje u Trg Kralja Petra I
Foto: 021.rs

Ova stranka je pozdravila predlog Saveta za kulturu Skupštine grada da se na Trgu republike postavi spomenik Kralju Petru I Karađorđeviću, ali smatraju paradoksalnim da se statua kralja nalazi na Trgu republike.

"Zbog toga će Pokret obnove Kraljevine Srbije u Skupštini grada dati predlog da se ovaj novosadski trg preimenuje u Trg Kralja Petra I", izjavila je zamenica predsednika Skupštine grada i članica Predsedništva POKS Branka Bežanov.

Ova stranaka je istovremeno najavila i da će organizovati peticiju da se u centru Beograda postave spomenici Kralju Petru I i Kralju Aleksandru I Karađorđeviću.

Podsetimo, Kralj Petar I u Novom Sadu već ima bulevar, a višegodišnji stav gradske Komisije za davanje imena ulica je da se ne dupliraju nazivi kako ne bi dolazilo do zabune, kao i da se ne menjaju imena postojećih ulica i trgova u gradu, osim ako se ne radi o promenama usled urbanističkih nekih izmena.

  • Spomenici

    20.12.2017 18:41
    Smece na trgu i keju!
    Predlazem da predlagaci na trgu i na keju drze svaki dan obavezne obuke mladima od 7 do 18 godina o tome kako se koriste kante za smece jer to svet nije video kakvo djubre ostavljaju iza sebe . Bilo ciji spomenik da se postavi bice zatrpan flasama, papirima, kesama i ostalim smecem. Sramota!
  • dijasporac

    20.12.2017 17:26
    Meni nije jasno na koju foru jos postoji to sto se nekad zvalo SPO, ko je uopste u clanstvu te stranke, jos vece pitanje je ko normalan glasa za njih i na kraju jos veca misterija, kako oni uopste udju u bilo koji nivo vlasti. A onda samo iskrsnu sa nekom teskom budalastinom.

    Uzgred, odlican tekst kao podloga da se jos jednom jave oni izgubljeni likovi u vremenu sa jos mizernijom podrskom u gradjanstvu od SPO-a, "a kad cemo da se odvojimo od njih (srbije)". I to su uglavnom oni ciji su preci dosli vlakom bez voznog reda jer oni nesto sa duzim statusom severno od Save i Dunava (medju njima i moji preci) su posle Velikog rata kada je jos vladao taj kralj Petar podigli Vidovdansko naselje u znak slavlja zbog ostvarenja dugogodisnjeg sna srpskog naroda, ujedinjenja sa postojbinom iz koje su se iselili.
  • B

    20.12.2017 16:34
    Tea kraljice
    Bolji komentar nisam pročitao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti