Rističević izvređao novinarku VOICE-a

Poslanik SNS u Skupštini Srbije Marijan Rističević vređao je i psovao novinarku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Slađanu Glušević.
Gluševićeva navodi da joj je Rističević nakon što ga je pozvala na mobilni telefon da mu postavi pitanja u vezi s konkursom za nabavku poljoprivredne mehanizacije koji je raspisala Pokrajinska vlada, Rističević rekao: "Ženo božja, otkud ti moj broj?"
 
Prema njenim rečima, Rističević je nakon što mu je postavila još nekoliko pitanja, između ostalog, odgovorio: "Na šta ti ja ličim, na DS, da sam namontirao konkurs?", a razgovor je završio psovkama: "Marš u pi... materinu bezobraznu!". 
 
Osim toga, ističe se i da je Rističević novinarki poslao i SMS poruku: "Nemoj više da me zovete i provocirate." 
 
Novinarka VOICE-a Slađana Gluščević kazala je da za dve decenije, koliko se bavi novinarstvom, nikada tako nešto nije doživela. "To je još jedan dokaz koliko su novinari u Srbij stalno izloženi pritiscima i uvredama", kazala je Slađana Gluščević. 
 
Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na teritoriji Vojvodine u 2017. godini, na kojem je i Rističević dobio sredstva, bio je otvoren samo četiri dana, o čemu su pisali pojedini mediji, dok su pojedine opozicione stranke zatražile objašnjenje takve odluke od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji ga je raspisao. 
 
Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljivao po tom konkursu bio je nešto veći od 156 miliona dinara, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosio je dva miliona dinara, ili pola miliona za priključnu mašinu. 
 
U konkursu je, u delu gde je navedena potrebna dokumentacija, navedeno 15 tačaka, pa su opozicione partije postavile pitanje kako je moguće priložiti svu dokumentaciju na vreme i da li su odabrani kandidati imali spremnu dokumentaciju. 
 
"Ovo je najkraći namešteni konkurs u istoriji konkursnog finansiranja", ocenila je ranije u saopštenju za javnost Liga socijaldemokrata Vojvodine.
  • Alisa

    29.12.2017 17:29
    U zemlji čuda
    Tako je to kad štalskog momka obučeš u odelo i gurneš u Skupštinu.
  • Milomir

    29.12.2017 13:17
    Marjanisanje
    Voleo bi da se javi bar jedan covek kojeg ovaj tip predstavlja u Skupstini.Naravno da se nece javiti jer toliko samoponizenje mogao bi sebi dozvoliti samo totalni mazohista.Covek koji licnim primerom, u realnom vremenu, potvrdjuje Darvinovu teoriju, tesko da moze nekom biti ista drugo osim onog sto njegovo svakodnevno marjanisanje u Skupstini dokazuje.
  • VladaN

    29.12.2017 12:21
    Kakav preCednik stranke..
    ..takvi mu i članovi i simpatizeri. Ova neprosvećena primitivčina je Vučićev reprezentativni primerak. Mislite da je Vučić bolji? Setite ga se od pre samo 7-8 godina. Ista "priča" drugo pakovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti