Veliki broj tužbi za ujede pasa i u prošloj godini

Problem sa velikim brojem tužbi koje Grad Novi Sad dobija zbog ujeda pasa nastavljen je i prošle godine, kada je podneto skoro 300 tužbi.
Veliki broj tužbi za ujede pasa i u prošloj godini
Foto: Pixabay
Kako se navodi u odgovoru Uprave za komunalne poslove na pitanje odbornika SRS-a Vanje Božića, u periodu od 1. januara do 31. decembra prošle godine podneto je 288 tužbi. Uprava je navela da je u 74 slučaja zbog ujeda pasa tužena Zoohigijena, a u 214 slučajeva Zoohigijena i Grad. 
 
Podsetimo da Grad već desetak godina ima problem sa tužbama i da je isplaćeno stotine miliona dinara po sudskim presudama. Ovaj trošak je velik jer sudovi u skoro svakom slučaju prihvataju tužbu. Iz gradskog budžeta se po tužbi izdvaja i do pola miliona dinara. 
 
Novosadska vlast je pre dve godine krenula sa projektom da se tužbe reše mirnim putem sklapanjem sporazuma, ali je to samo delimično pomoglo, jer se i kod takvih slučajeva iz budžeta isplaćuje po nekoliko desetina hiljada dinara po sporazumu. Mada se pre nekoliko godina pominjalo da su mnogi od slučajeva ujeda pasa iscenirani i da iza velikog broja tužbi stoji organizovana kriminalna grupa, za sada istražni organi ništa nisu utvrdili.
  • bad63r

    25.01.2018 22:29
    psi_lutalice
    @Srbija, ja bas volim zivotilje i cesto pomazim lutalice i nemam nista protiv njih ali samo probaj da dzogiras po keju i prava je vestina da te neki ne pojuri. I ne, nece samo da se igra :D
  • Veki

    25.01.2018 20:53
    Volim životinje i nisu me nikada ugrizle, ugrizli su me ljudi i to za srce, ali u zadnje vreme stvarno ima puno kucova po ulicama. A baš su neki jadni blatnjavi i gladni šetaju po centru grada oko pozorišta i nije lepa slika ovog grada kulture.
  • Anonimus

    25.01.2018 20:51
    @Srbija

    Živim u Novom Sadu 40+ godina i više puta su me napadali psi lutalice. Takođe su napadali i mog sina. Baš taj čopor kod fakulteta neko veče. Nekom je pas lutalica majka a nekom maćeha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti