Mirović: Njilaš će biti smenjen ako se utvrdi da je kriv

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da će pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš biti smenjen ukoliko sud utvrdi da je odgovoran za nesreću u kojoj je službenim automobilom usmrćen Mirko Cvijan (70) u Bikovu.
Mirović: Njilaš će biti smenjen ako se utvrdi da je kriv
Foto: 021.rs
Njilaš se pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Subotici tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
 
Kako je za 021.rs rekao Mirović, državni organi su ti koji će utvrditi istinu.  
 
"U ovom trenutku, na osnovu informacija ili elemenata na osnovu kojih tužilaštvo i sud treba da donesu odluku, mi ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo šta se tog dana ili te noći desilo. Kada sud utvrdi šta se desilo, i ukoliko utvrdi da postoji krivica gospodina Njilaša, on sasvim sigurno neće moći da bude član Pokrajinske vlade. To je jasno i vama, i njemu i meni", kazao je Mirović.
 
Njilaš se tereti da je 28. decembra 2017. godine vozio automobil "škoda superb" i da je oko 19 časova u blizini Subotice vozilom udario i usmrtio Cvijana dok je ovaj pešačio i koji je na licu mesta preminuo. Njilaš nije imao alkohola u krvi.
 
Podsetimo i da je pokrajinski sekretar za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić podneo ostavku na tu funkciju. Mirović je, s druge strane, poručio da se prati rad svih sekretara, te da će se do druge godišnjice mandata Vlade videti da li je potrebno da dođe do novih promena. Više o tome OVDE.
  • paja

    07.03.2018 21:56
    ujedam
    Sramota,kad je politicar i njima bliski ljudi sve ce uciniti da ih ruka pravde ne dotakne, a i pravda je dirigovana iz njihovih krugova. Da li neko kodobije otkaz neopravdanodano na poslu ceka odluku suda da ga vrate,ili radi do odluke suda. Oni sikaniraju ljude do ludila kako bi ih oterali s posla da dovedu svoju decu ili partijske nazovi kadrove.
  • nema krivih

    07.03.2018 21:21
    cija je krivica ikad dokazana ?
  • Nebojša

    07.03.2018 19:59
    Smešno
    Tragikomedija od uzjave ali i ponasanja Njilasija pre svega a onda i Mirovica.
    Proces ne moze da se zavrsi najmanje do kraja mandata Mirovica. Ide jedno vestacenje pa onda drugo pa supervestacenje a gde su ne dolasci advokata ili okrivljenog....
    Sramota.
    A ne zaboravite da u takvim slucajevima postupajuce sudije prebacuju na druge referade ili sudove pa postupci krecu od pocetka. A da ne govorimo da predsednika suda bira skupstina Srbije i zna se ko odlucuje ko ce biti predsednik suda pa jos u Novom Sadu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti