Uskoro poskupljenje vrtića u Novom Sadu

Novi Sad će uskoro doneti odluku o povećanju cene vrtića, ali za sada nije sigurno koliko dinara će ono iznositi.
Uskoro poskupljenje vrtića u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević navodi da cene nisu menjane 12 godina, da su u ovom periodu porasli troškovi Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", a da su radnici imali dva povećanja plata. Iz Vlade Srbije najavljuju i novo. Prema njegovim rečima, Grad mora da omogući predškolskoj ustanovi da posluje i već se iz budžeta izdvajaju velika sredstva za rad ove ustanove.

Kako je pojasnio, još nije definisano koliko će iznositi poskupljenje, pri čemu je njegov stav, i pored predloga nekih saradnika, da Grad zadrži zakonsku mogućnost da i dalje pokriva 80 odsto cene boravka dece, mada promenom zakona lokalna vlast to može da smanji i na građane prebaci dodatni deo troškova.

Gradonačelnik je najavio i da će Novi Sad nastaviti da ulaže u objekte Radosnog detinjstva, kojem sledi i transformacija u osam zasebnih ustanova, u narednom periodu.

On je, prilikom obilaska nedavno rekonstruisanog vrtića u Zlatne grede, naveo da će uskoro biti potpuno rekonstruisan vrtić u Pap Pavla. Što se novih objekata tiče, ove godine ih neće biti i za sada je u planu da se do kraja godine završi projektovanje vrtića u Orahovoj ulica na Klisi, a ove godine će se najverovatnije doneti neophodne odluke da se montažne barake nekadašnje policijske stanice u ulici Miše Dimitrijevića poruše i na tom mestu sagradi vrtić.

  • Liman3

    26.03.2018 21:31
    Za ove sto kukaju...
    ...samo da znaju i ako mogu sami da izracunaju da sve sto R.Detinjstvo kupi, da li je to hrana, hemija, repro materijal,...sve kosta u proseku 5X skuplje nego da vi odete u prodavnicu i pazarite! Da dobro ste culi, 5X skuplje u proseku tako da se ne cudite toliko i iscudjavate zasto treba da poskupi?! Budimo realni da sve u ovoj drzavi poskupluje tako da treba i cena boravka u vrtice da se koriguje da bi opstao u celini jer ce u suprotnom da ga rasparcaju u 8 celina od kojih 5 celina ide SNS kadru a 3 SPO ili ti onom Jelicu da upravljaju i posle toga se privatizuju i verujte mi da ce ostati samo po jedan socijalni vrtic po kvartovima grada u koje cete tesko upisivati decu kao sad a jos teze placati jer ce onda sigurno podici cene u privatnim, cak se i zna ko ce koji vrtic da kupi samo zavisi lokacija a o tome najbolje da pitate direktoricu i njenu zamenicu da vam objasne...Dakle, ja ovo ne izmisljam vec pricam sta je planirano a vi roditelji razmislite da li je bolje da placate recimo 5000 din. ili 12000 din. svaki mesec minimalno i s time pomognete da opstane R.Detinjstvo u 1dnom komadu ili da se rasparca a posle znate sta ce biti! I da, zaboravih na tehnicko osoblje(kuvari, vozaci, spremacice i razni majstori) za koje se bas i ne otimaju da preuzmu, za njega je takodje planirano da se privatizuje a predvidjeni vlasnik nije tesko da se pogodi-Matijevic! A verujte mi tesko je i osoblju R.D. koji rade za male plate(vaspitacice) a sve su fakultetski obrazovane!
  • Milica

    26.03.2018 16:30
    Obdanista
    Zalosno je kako rade vrtici. Proglaseni su za obrazovne ustanove pa kada ne rade skole ne rade ni oni vec u gradu postoje samo dezurni vrtici, leti takode. Radno vreme neprilagodeno radnom vremenu zaposlenih. Neki su se dosetili da upozore roditelje da ce ukoliko nekoliko puta zakasne po dete zvati socijalnu sluzbu i tvrditi da su deca zanemarena od strane roditelja.
  • Novosađan

    26.03.2018 16:22
    Sramota!

    Ruma je pre dve nedelje ukinula plaćanje, tako da je vrtić tamo od nedavno besplatan za svu decu a naš vrli gradonačelnik zalaže se za poskupljenje vrtića!!! Da stvar bude još gora gradska vlast se nedavno hvalila kako je budžet Grada puniji za 3.000.000.000,00 dinara od prodaje placa kod SPENSA! Ja pitam gradonačelnika da nam prvo odgovori gde su 3.000.000.000,00 dinara iz budžeta Grada???!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.