Vanredna inspekcija u Univerzitetskom sportskom savezu Novog Sada nakon "talasanja"

Ministar sporta Vanja Udovičić poslao je inspekciju u univerzitetske sportske saveze Novog Sada, Kragujevca i Novog Pazara, koji su zatražili smenu Siniše Jasnića, predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.
Kako piše Blic, na ovaj način počelo je "zastrašivanje" u aferi u kojoj su članovi skupštine USSS otkrili i obelodanili da je na račun nelegalno formiranog preduzeća Evropske univerzitetske igre 2020. ministar sporta prebacio 142 miliona dinara. Naime, on je pod oznakom "hitno" naložio inspektorima da preispitaju da li su akademski sportski savezi na validan način zatražili održavanje vanredne skupštine USSS, na kojoj je trebalo da se smeni Jasnić jer je formirao fantomsku firmu, za koju oni nikada nisu doneli odluku.
 
Prvi na udaru našli su se predstavnici saveza Novog Sada, kojima su se juče rano ujutru obratili inspektori Pokrajinskog sekretarijata za sport.
 
"Javio nam se gospodin Branimir Šovljanski i objasnio da ima nalog Ministarstva sporta da hitno prekontroliše da li smo po propisima zatražili vanrednu skupštinu USSS. Pozvao se na neki član zakona, koji nisam baš dobro čuo i naložio da pripremimo dokumentaciju i da će oni odmah doći da je provere. Međutim, ja sam već bio u automobilu, jer sam krenuo službeno u Beograd i objasnio sam da fizički nisam u mogućnosti da to uradim. Pitao sam da li postoji mogućnost da se to uradi nekog drugog dana. Zamolio sam ga i da mi objasni koji je zakonski rok da se dokumentacija dostavi, ali i da nam zvaničnim dopisom dostavi razloge za kontrolu. Telefonom je mogao svako da pozove i da tvrdi da je on inspektor. On je i pored toga insistirao da se vratim sa puta i da bar na pet minuta obavimo razgovor, ali ja to nisam mogao da uradim", kaže za Blic Marko Gušić, predsednik Skupštine USS Novog Sada.
 
On dodaje da je dobio informaciju i da će u ostalim savezima koji su zataražili održavanje vanredne skupštine sportskog saveza takođe da se kontroliše validnost njihovog zahteva.
 
"Reč je o savezima Kragujevca i Novog Pazara. Sve u svemu, ovakav iznenadni inspekcijski nadzor može da pobudi sumnju da je ovo neki vid zastrašivanja. Mi nemamo šta da krijemo jer smo sve uradili legalno, pa se kontrola šalje u pogrešno dvorište. Prava adresa je u Univerzitetskom sportskom savezu Srbije, ali tamo niko ne ide, pa se pitamo zašto se štite oni koji su pomoću falsifikovanih dokumenata osnovali firmu i došli do 143 miliona državnih para", navodi Gušić.
 
Da su navodi o vanrednoj inspekciji tačni potvrdio je i Branimir Šovljanski iz Pokrajinskog sekretarijata za sport.
 
"Mi smo iz Ministarstva sporta, po osnovu teritorijalnosti, dobili nalog da obavimo kontrolu u Univerzitetskom sportskom savezu Novog Sada. U dopisu stoji da treba da preispitamo da li je ova organizacija u skladu sa propisima zatražila održavanje vanredne skupštine USSS. Mi ćemo to i uraditi jer nas na to obavezuje institucija koja je iznad nas", kaže Šovljanski.
 
Ministarstvo sporta nije odgovorilo na pitanja u vezi sa ovim vanrednim inspekcijskim nadzorima.
  • /

    29.03.2018 17:48
    /
    @minimus
    pa kad vas nema bas za pohvalu

    a kako bi ti okarakterisao nekoga ko je u apatinskim prostorijama snsa tada uzvikivao da je vanstranacki angazovan?
  • Isidora

    29.03.2018 16:32
    Nezakonitosti
    A šta je sa nezakonitostima u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu?
  • minimus

    29.03.2018 15:18
    /
    pljuješ redovno po svima, pa kad neko nešto zajebe što je pitanje verovatnoće, kažeš rekao sam vam. baš si mudrica, hm?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti