Nema epidemije ovčijih boginja u Novom Sadu

Više stotina novosadskih predškolaca obolelo je od ovčijih boginja od početka godine, ali doktori tvrde da nema opasnosti od epidemije.
Više stotina novosadskih predškolaca obolelo je od ovčijih boginja od početka godine, ali doktori tvrde da nema opasnosti od epidemije. Broj bolesne dece, kojih je bilo oko 400, smanjio se tokom raspusta, a u Domu zdravlja ne očekuju povećanje broja zaraženih, piše "Blic".

Svi oboleli imaju blagu kliničku sliku i nisu zabeležene nikakve komplikacije kao što su upala pluća ili centralnog nervnog sistema.

U Domu zdravlja kažu da zaražena deca treba da ostanu kod kuće, piju dosta tečnosti, da se odmaraju, jedu lakšu hranu i da se tuširaju mlakom vodom. Važno je i da se telo ne briše peškirom, već samo tapka, kako se ne bi otkinule krastice i napravila infekcija.

  • a

    18.01.2011 17:23
    pa naravno....
    nista neobicno ,kao i svake godine ...
  • mama

    18.01.2011 09:37
    specijalni slucajevi
    cije je to dete popazarilo boginje pa se pravi frka
    pa svako ko iole kontaktira sa pedijatrom svog deteta i ko prati natpise o decijim bolestima i informise se o njima i ima i dece zna da uvek postoji grupa dece koja za vreme novogodisnjih praznika i raspusta dobije ovcije boginje
    i moji su isto taka prosli i njihovi drugari
    ne svi iste godine ali eto
    a bude ih opet s proleca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti