Direktor GSP Novi Sad podneo ostavku

Direktor GSP Milan Stanivuković podneo je danas ostavku na tu funkciju.
Direktor GSP Novi Sad podneo ostavku
Foto: 021.rs

On je za generalnog direktora izabran u junu 2014. godine kao član vladajuće SNS, a sem njega ostavke su podneli pomoćnik direktora, savetnika direktora i izvršni direktor preduzeća.

Iz Gradske kuće je saopšteno da je gradonačelnik Miloš Vučević danas primio na razgovor direktora GSP sa članovima najužeg rukovodstva i da im je "ukazano na nedopustive pojave i dešavanja, kao i na čitav niz nagomilanih problema u poslovanju unutar kolektiva, a za koje rukovodstvo snosi odgovornost". Navedeno je i da "Grad Novi Sad neće dozvoliti da novonastala situacija utiče na funkcionisanje javnog prevoza u gradu i prigradskim naseljima".

Ostavci je prethodila pretnja generalnim štrajkom sindikata "Nezavisnost" ovog preduzeća zakazana za naredni ponedeljak. Deo radnika je ranije održao jedan štrajk upozorenja, a u poslednjim zahtevima tražili su izuzimanje iz Zakona o privremenom obračunu zarada, izradu novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta, potpisivanje kolektivnog ugovora, isplatu solidarne pomoći, skraćeno radno vreme za vozače i nabavku elektronskog sistema naplate.

Za sada nije poznato ko bi mogao biti novi direktor novosadskog javnog prevoznika.

  • Toma

    13.04.2018 09:45
    Neverni
    Kako su nas lepo iskoristili i preveslali. Ovo je smesno, da ne kazem zalosno. Kolege nemojte odustati od svojih zahteva zato sto su nas Tepic i Djurikin iskoristili za svoje ciljeve. Ne dozvolimo im.
  • vozač

    12.04.2018 21:42
    Direktor je stigao kao kadar SNS. Doveo Gras i zaposlene u beznađe,, vozači otišli da voze u uređene zemlje EU koje vape za vozačima i dobro plaćaju.
  • NN jgsp

    12.04.2018 21:10
    @ Prevara @NN
    Pa vi štrajkujte u ponedeljak, ko vam brani? Nezavisnost i Tim za pregovore su izneli svoj zaključak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.