FOTO: Stanari Rotkvarije stvorili divlju deponiju na mestu gde su bili kontejneri

Stanarima Ulice Zmaj Ognjena Vuka na Rotkvariji izmešteni su kontejneri oko 100 metara dalje, ali ih to nije sprečilo da otpad odlažu na mestu na kojem su kontejneri bili locirani.
FOTO: Stanari Rotkvarije stvorili divlju deponiju na mestu gde su bili kontejneri
Foto: 021.rs
Već nedelju dana, u ovoj ulici u blizini doma zdravlja stvara se divlja deponija raznog otpada, koja je toliko narasla da je počela da zauzima kolovoz. U susednoj ulici u toku su radovi, te je ulica već izvesno vreme i slepa.
 
 
Pojedini stanari ulice kažu za 021 da se stvara nepodnošljiv smrad, te da svedoče nerazumljivom nemaru svojih komšija. Takođe, nije im jasno zbog čega su njihovi kontejneri pomereni iz ulice jer prema njihovom mišljenju ni na koji način ne remete radove u susednoj ulici. 
 
 
Međutim, kako za 021 navode u Čistoći, stanarima nije onemogućeno bacanje smeća, već su kontejneri pomereni na Bulevar kralja Petra jer je, zbog radova, nemoguće prići dublje u ulicu i isprazniti ih. 
 
"Kontejneri su, iz navedenih razloga, izmešteni oko 100 metara dalje, do ivice početka radova. Dakle, stanarima nije uskraćena mogućnost da svoje smeće odlože u kontejnere. Kao i svaki put kada imamo ovakvu situaciju, da pojedinci nekontrolisano bacaju smeće na mestima gde su bili postavljeni kontejneri, apelujemo na građane da ne prave divlju deponiju i da prošetaju 100 metara dalje i odlože smeće u kontejner, umesto pod svoje i prozore svojih komšija", poručuju za 021 u Čistoći.
 
 
Kako dodaju, u dogovoru sa izvođačima radova, deponija će danas biti uklonjena.
 
Podsetimo da su po nekontrolisanom bacanju smeća u imaginarne kontejnere poznati i stanari drugih delova grada. Tako se stvarala deponija i u Felegi Tivadara, takođe na Rotkvariji, takođe zbog izmeštanja kontejnera i to svega nekoliko metara dalje, kako ne bi ugrožavali igralište vrtića.
  • novosađanka62

    09.05.2018 14:35
    Živela Srbija i njeni građani!!!!
  • Caca

    06.05.2018 09:40
    I opet
    Deponija je i u Jovana Subotića 13, na praznom placu. Prijavljujemo jednom sedmično komunalnoj inspekciji ali džaba. Stvarno više ne znamo šta da radimo!
  • Traktorista

    04.05.2018 20:15
    liman 3
    Isti slučaj je i na Limanu 3, Bulevar cara Lazara 71.
    Stoka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti