Knjižara BoBo vodi na predstavu "Kakav kupleraj"

Kupovinom u knjižari BoBo, imate priliku da odete na predstavu "Kakav kupleraj" Šabačkog pozorišta, koja gostuje 8. juna u Novosadskom pozorištu.
Knjižara BoBo vodi na predstavu "Kakav kupleraj"
Foto: 021.rs
Kupovinom u iznosu od 1.000 dinara dobijate na poklon dve ulaznice za ovu predstavu.
 
Knjižara BoBo nalazi se u Ulici Svetozara Miletića 45, a više o njenoj bogatoj ponudi možete saznati na sajtu knjižare BoBo, a sve iz raznolikog asortimana možete naručiti preko interneta.
 
O predstavi "Kakav kupleraj":
 
Tekst Ežena Joneska režirao je Ivan Vuković.
 
"Ako dozvolite, da sam ja ja, onda sam ja svet..." Volim ovu Joneskovu misao. Volim Joneska. Volim šta se desi kada u pozorište uđe Joneskov tekst. Volim kad svi osetimo na probi da je tu sa nama. Zamišljamo da smo ga par puta i nasmejali. Živelo šest milijardi istina!", navodi reditelj predstave. 
 
 
Šabačko pozorište
 
"Junaci Joneskovog komada, otvoreno ili potajno, osećaju zastrašujuću nesposobnost da žive sami sa sobom. Zadovoljavaju se činjenicom da im nedelje prolaze bez uzbuđenja, a ostali dani u sedmici još sumornije. Pred takvu plejadu očajnika, Jonesko izvodi Lice. Biće koje je temeljno neprilagođeno, čisto i transparentno u svojoj usamljenosti. Biće koje, pomalo apsurdno, oseća potrebu da opravda svoje prisustvo. Sva nezadovoljstva i neostvarenosti srozane mase, momentalno se pretvaraju u blistava očekivanja – da će taj drugi umesto njih promeniti sivilo, da će im rešiti probleme i umanjiti patnje, da će im objasniti sistem zasnovan na krvavim prevratima, strahu i dominaciji novca, da će im u krajnjem slučaju platiti ceh u kafani. Meta koju su odabrali, basterkitonovski im razbija vilice svojim ćutanjem. Lice se ne pita da li je moguće živeti. Ni konkretno, ni apstraktno. U njegovom univerzumu, ne postoji želja za rešenjem. Postoji samo konstatacija trenutnog stanja i ogorčenost. Ogromna, nepojmljiva ogorčenost. I stid spram epohe koju nazivamo današnjicom", kaže o komadu dramaturg Slobodan Obradović.
 
Predstava će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.