Novosadski biciklisti vožnjom kroz grad obeležavaju Svetski dan bicikla

Novosadski biciklisti okupljeni oko Kritične mase, u nedelju, 3. juna, vožnjom kroz grad će obeležiti Svetski dan bicikla.
Okupljanje je u 11 časova kod Katedrale u centru grada, a potom se kreće u vožnju kroz Jevrejsku, Futošku, Futoški put, Bulevar patrijarha Pavla, Bulevar oslobođenja, pa sve do Limanskog parka, gde se obeležavanje Svetskog dana bicikla nastavlja neobaveznim druženjem.
 
Novosadska biciklistička inicijativa, koja organizuje događaj, navodi da su pred kraj vožnje spremili iznenađenje za sve prisutne.
 
Vožnji može da se priključi svako na biciklu, dužina rute je oko 8,5 kilometara, a učesnicima se preporučuje da zbog očekivanih vrućina ponesu osveženje.
 
U večernjim satima ljubitelje filma očekuje druženje na Spensu uz biciklistički bioskop "Ride in Cinema".
 
Projekcija holandskog filma "De Marathon" počinje u 21 čas, a održaće se na stepeništu Spensa kod službenog ulaza za sportiste. 
 
Ujedinjene nacije su zvanično proglasile Svetski dan bicikla u aprilu i prvi put se obeležava ove godine. Osim u Novom Sadu, vožnje će biti organizovane i u Šapcu, Kruševcu, Somboru i drugim mestima.
  • jaoj šta

    02.06.2018 22:09
    vam (g)radimo
    za početak ćemo vam oduzeti saobraćajne trake, izguraćemo vas mi ovako malogabaritni i nejaki sa malobrojnih okupiranih staza da gabaritima svojih ljubimaca ne zađete ni mm u prostor staze koje su nam namenjene; fizički ćemo se odvojiti i izgurati vas tako što ćemo naše na račun vaših da proširimo, a vaše svedemo na minimum tako što ćemo parkinge vaše dimenzionisati spram gabarita najvećeg vozila kojem je dozvoljen gradski saobraćaj, pa vozili vi cisternu ili furgon, imaćete gde da ih parkirate; drvoredima i pasarelama ćemo se odvojiti od vas da nam se putevi mimoilaze i ne ukrštaju i da nas više ne trujete; širićemo se etapno dok ne osvojimo sve gradske četvrti; između traka vaših ćemo da stavimo zeleni pojas da vas zaštitimo od vas samih, da nam budete živi i zdravi; iz centra ćemo da vas ispedalimo jednom za sva vremena, na rastojanja koja možete da pređete hodanjem za 30 minuta, u vašem interesu; ako to ne prihvatite, borićemo se da vam se akcize za gorivo uvećavaju, da u garaže i parkinge sami investirate spram voznog parka kojim raspolažete; kod banaka ćemo se postarati da vam se odobre povoljni uslovi kreditiranja za te namene; staraćemo se da vam se u interesu zajednice razrezuju takse za onečišćenje vazduha kad već smatrate vaše pravo prečim jer ste mereno jedinicom KS jači, a mi smo vam problem samim tim što postojimo; uvešćemo vam parne i neparne dane za početak, da ne zaboravite da je kretanje dobro za vas, jer ste bučni i smrdite, usled čega vam je takav i rezon
  • NS67

    02.06.2018 09:20
    JOŠ samo KRENITE...
    PARTIJSKI da se Pljujete,pa ste kompletni...
  • PERICA####

    02.06.2018 09:10
    KOLIKO VIDIM,OVDE NE DOSTAJE
    Kučnog Vaspitanja i Poznavanje Saobračajnih Propisa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti