Planira se proširenje kolovoza i više parkinga u Maksima Gorkog

Deo Ulice Maksima Gorkog, od Stražilovske do Keja žrtava racije, u narednom periodu bi trebalo da bude proširen za još jednu traku u oba smera, uz izgradnju parkinga sa obe strane ulice, saznaje 021.rs.
Kako bi se grad pripremio za ove radove, Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je raspisala tender za odabir projektanata. 
 
U konkursnoj dokumentaciji se navodi da će novi kolovoz biti širok 11 metara, odnosno saobraćajnica od Stražilovske do Keja će ubuduće imati po dve saobraćajne trake u oba smera. Navodi se i da ova ulica obuhvata stambene blokove koji su davno izgrađeni, ali da je prisutan problem parkiranja i da će se to rešiti time što će se sa obe strane saobraćajnice sagraditi novi parkizni i to duž celog kolovoza. U projektnom zadatku UGZI je napomenuo da je potrebno da se raspored i broj parking mesta odredi u odnosu na položaj postojećeg drveća, što će spasiti bar deo stabala od seče. 
 
Predviđeno je i da se uredi saobraćajnica od Trga Ferenca Fehera do Ulice Jovana Boškovića u dužini od oko 200 metara. Pored proširenja kolovoza u Maksima Gorkog, na istom potezu će biti izgrađeno oko 640 metara novog vodovoda sa vodovodnim priključcima na parnoj strani ulice. Biće postavljena i nova javna rasveta, dok će spomenik Ferencu Feheru na tom trgu dobiti dekorativno osvetljenje. 
 
Dodajmo i da se u programu uređenja građevinskog zemljišta za ovu godinu ne spominju radovi u Ulici Maksima Gorkog, a pošto je tek raspisan tender za projektovanje, proširenje saobraćajnice uslediće najranije 2019. godine.
  • siki

    21.06.2018 11:21
    Sta koji...?
    Zivim u ulici Stevana Musica. Ne secam se da sam ikad video zagusenje saobracaja u Maksima Gorkog. Potpuna glupost od plana. Cista kradja para. Postavljanje parkinga da bi se naplacivalo i uzimale pare. Imam auto i uvek, ali uvek nadjem parking mesto u nekom od dvorista zgrada.
  • stanar

    18.06.2018 11:51
    Predlažem da se umesto proširenja za dve trake izgradi biciklistička staza sa obe strane ulice i parkinzi, ali tako prilagođeni da se ni jedno drvo nemora poseći. Takođe predlažem i da se opstojeći standard za dimenzije parking mesta prilagodi dimenzijama vozila koji se pretežno voze u gradu. Jer kako je sada recimo, naprave se četiri mala parking mesta, ali zbog veličine vozila i nemogućnosti preciznog paralelnog parkiranja, parkiraju se samo tri vozila i to pod uglom oko 60-70 stepeni - polu koso. Skoro je neizvodljivo paralelno parkiranje u uskim ulicama sa dosta saobraćaja, a da se pri tome niko ne ugrožava.
  • gomes

    17.06.2018 22:53
    Na limanu neces proci
    Posto su dobili nogu od limanaca i salajcana, pokusavaju za zeznu stanovnike maksima gorkog da njima uvale gomilu behatona sto im je ostalo na zalihama,,,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti