U sredu otvaranje zgrade Hitne pomoći na Telepu

Služba Hitne pomoći od srede, 20. juna počeće da radi u novoj upravnoj zgradi na Telepu, saznaje 021.rs.
U sredu otvaranje zgrade Hitne pomoći na Telepu
Foto: 021.rs

U toku je premeštanje zaposlenih iz drugih objekata koje trenutno koristi Hitna, a u sredu bi trebalo da i dispečarski centar počne da radi u novoj zgradi.

Za gradnju ovog objekta na Bulevaru patrijarha Pavla iz budžeta Grada i Pokrajine izdvojeno je 335 miliona dinara. Ovaj objekat od tri sprata i 2.700 kvadrata će biti sedište Hitne pomoći, a unutra će biti noćno dežurstvo za decu i odrasle sa ordinacijama, čekaonicom, laboratorijom i drugim potrebnim sadržajima.

Na prvom spratu će biti smeštene urgentne ekipe uz tri vežbaonice i druge prateće prostore kao što su garderoba i toaleti, a na drugom spratu će biti dispečerski centar uz nekoliko kancelarija za administraciju Zavoda. Na trećem spratu će biti kancelarije za upravu, kao i prostor za arhivu i biblioteku. Pomenimo i da je predviđeno da se u slučaju vanrednih situacija prvi sprat objekta lako pretvori u prostor za smeštaj pacijenata. Garaža od 2.300 kvadrata će imati 37 parking mesta za vozila Hitne pomoći, uz prostor za servis vozila i boravak zaposlenih.

Dodajmo da će Hitna pomoć i pored premeštanja uprave i većine vozila na Telep i dalje zadržati punktove u Petrovaradinu i na drugim lokacijama, a skoro je izvesno da će napustiti garažu u Ulici Save Đisalova gde su u neuslovnim uslovima decenijama bila smeštena ambulantna kola. Takođe, zatvaraju se punktovi Hitne pomoći na Limanu i u Vršačkoj.

Dodajmo i da se zgrada Hitne pomoći otvara sa zakašnjenjem od oko tri meseca zbog dodatnih radova na protivpožarnoj zaštiti.

  • Posmatrac

    20.06.2018 01:11
    U svako doba
    Meni moj stomatolog otvori ordinaciju i u pola noci kada me boli( nije se jednom dogodilo). Ne znam za vas ovde, ali postoje ljudi koji su dovoljno humani da bi vam pomogli u svako doba. Mislim da se taj problem dezurnog stomatologa vrlo lako moze resiti. Nema potrebe za cekanjem u nekoj hitnoj.
  • nova

    19.06.2018 22:50
    apoteka
    A sta je sa najavljenom apotekom u prizemlju? Jel ostaje gradska ili ce je maznuti neki privatnik, posto gde god vidis zgodno mesto, otvori apoteku da gradjanima prodajesh sve sem lekova, a sta se sve moze prodati kad je hitno i bitno.
  • sergej

    19.06.2018 13:42
    Konačno da NS dobije potpuno nov zdravstveni objekat. Sve pohvale za Hitnu,obzirom u kakvim su uslovima radili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti