FOTO: Šestogodišnji Simon poslao pismo gradonačelniku i dobio bejblejd arenu

Šestogodišnji Simon Niković najmlađi je preduzetnik u Novom Sadu.
FOTO: Šestogodišnji Simon poslao pismo gradonačelniku i dobio bejblejd arenu
Foto: 021.rs
Ujedno je i veliki ljubitelj japanskog manga crtaća "Bejblejd" (Bayblade), iz kog su se razvile popularne igračke "bejblejdovi", svojevrsne čigre. Bejblejd se vrti u borbenim arenama, a onaj koji nadjača ostale i ostane da se vrti poslednji u areni, pobeđuje.
 
Upravo ovakvu, veću arenu mali Simon je želeo da izgradi za sebe i svoje drugare u blizini kuće. Pronašao je odličnu lokaciju (kod prostorije Mesne zajednice Narodni heroji), ali je za pomoć pitao mamu i tatu. Oni su mu objasnili da ne može samo tako da podigne arenu - treba mu dozvola gradskih organa, jer je reč o javnoj površini.
 
Simon je zaista želeo da ima bejblejd arenu i mislio je da to nije potpuno nemoguća ideja. Njegova majka Lena, u neverici da je Simon toliko odlučan, rekla mu je da je najbolje da napiše pismo gradonačelniku i da pita za uslove izgradnje bejblejd arene u Novom Sadu. Iako je mislila da on to neće učiniti, Simon je zaista seo i napisao pismo gradonačelniku Novog Sada.
 
"Kad sam napisao pismo, mama i ja smo otišli na šalter broj 14 u Gradskoj kući i predali smo pismo. Rekli su mi da moram da se potpišem i pitali su me kako se zovem. To mi je bio prvi put da sam bio na šalteru", stidljivo kaže Simon, čije pismo je zaista dospelo do gradonačelnika Miloša Vučevića. 
 
A prema rečima Vučevića, Simon i njegovi drugari dobiće traženu bejblejd arenu i to već za nekoliko dana. Arena je skoro gotova, čeka se finalni deo opreme i zahvaljujući Simonovoj inicijativi, Novi Sad će, po svemu sudeći, biti prvi grad sa "zvaničnom" arenom za bitke bejblejdova.
 
"Simon je hrabar i odvažan mali preduzetnik, a ujedno je projektant i dizajner ove arene. Mlad je po godinama, ali je zreo u razmišljanju i nama ovakve stvari, koje su društveno korisne, trebaju. Iz Gradske kuće ne možete da sagledate celu situaciju u gradu, ali je zadovoljstvo sprovesti u delo nešto što je neko ovako ambiciozan zamislio i treba nam više ovakvih inicijativa građana. Simonovi roditelji su ga dobro naučili - javna površina ne može da se uzurpira, ali uvek može da se inicira neko institucionalno rešenje", navodi Vučević, koji je primio malog Simona i njegovu majku.
 
 
Simon će ove godine krenuti u prvi razred Osnovne škole "Kosta Trifković". Zahvaljujući svom uverenju da je sve moguće i inicijativi koja se retko viđa, do početka škole moći će da se igra s drugarima u areni koja je napravljena po njegovoj zamisli.
 
 
Njegova majka Lena Niković u šali kaže da ju je malo strah šta će sledeće Simon da zamisli, jer je shvatio da je, uz malo upornosti, dobre ideje moguće sprovesti u delo.
 
  • Profa L sektor

    27.06.2018 02:15
    Gradonacelnik
    Lep gest gradonacelnika. Samo mi nije jasno zašto mu deca sa Limana nisu toliko bitna, pa im poslednju zelenu površinu betonira.
  • Ns

    26.06.2018 20:41
    Ns..Czv...
    Bravo za gradonačelnika i jedno veliko bravo za malog Simona...Gradonačelniče da ste vi nama živi i zdravi i na mestu gradonačelnika da ostanete još barem dugo,dugo,godina...vidi se da ste pravi čovek a takvi ovom gradu trebaju...prethodni Gradonačelnik Pavličić od svog ponosa nije hteo da se javi svojim najbližim saradnicima iz grac.kuće okrećo je glavu a ne da nekog primi...a sad ide ulicama grada N.sada sa pognutom glavom da ga niko nebi prepoznao a ko će takvog čoveka i da prepozna kad je uništio N.sad...Svaka čast Gradonačelniče još jednom i svaka čast za malog Simona...Znaće Novosađani to da cene na sledećim izborima...do pobede....
  • /

    26.06.2018 16:01
    /
    pa naravno, beton i za bejbled

    bolje je da si mu napravio neki park.
    npr onaj utopijski 'bit ce' na detelinari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti