Proverava se ima li zainteresovanih privatnih partnera za Spens

Grad Novi Sad želi da testira tržište, kako bi proverio da li ima zainteresovanih privatnih kompanija koje bi ušle u javno-privatno partnerstvo u JP "Sportski poslovni centar Vojvodina".
Proverava se ima li zainteresovanih privatnih partnera za Spens
Foto: 021.rs
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da bi do kraja leta mogao da bude raspisan međunarodni oglas za neobavezujuće ponude preduzećima koja su zainteresovana za javno-privatno partnerstvo.
 
"Želimo da testiramo tržište, da vidimo da li ima zainteresovanih privatnih partnera oko saradnje za Spens, jer nam je to najveći izazov što se tiče javnog komunalnog sektora, a da opet to ne padne na teret budžeta i da time ne umanjimo neke druge pozicije", rekao je Vučević.
 
Konkurs bi trebalo da posluži da se vidi da li uopšte postoje oni koji bi ušli u ovakvu vrstu dogovora.
 
Da bi Spens mogao u budućnosti da dobije javno-privatnog partnera, Vučević je poručio i početkom godine. Tada je naveo da je potrebno da se odluči da li će se davati više novca za Spens, jer bi to značilo izdvajanja do milijardu dinara godišnje. 
 
"Spens građani smatraju jednim od simbola grada. Ako želimo da bude simbol moramo da ga održavamo, a to košta i mora se davati više novca za njega ako želimo da ga dovedemo u neko funkcionalnije stanje. Druga opcija je da idemo u javno-privatno partnerstvo, a treća neka radikalnija mera", rekao je tada Vučević.
 
Komisija JKP "Stan" prihvatila je u maju ponudu litvanske firme "Civinity" za javno-privatno partnerstvo. Osim "Stana" i Spensa, privatnog partnera će dobiti i Apoteka "Novi Sad" koja se takođe nalazi u milionskim dugovima. 
 
Prema predlogu javno-privatnog partnerstva za apoteku, ono bi trajalo 10 godina, nakon čega bi se sva pokretna i nepokretna imovina vratila gradu. Za razliku od "Stana", gde se formira posebno preduzeće, privatni partner bi ušao direktno u Apoteku, sa učešćem od 67 odsto u upravljanju. 
  • Паор

    02.07.2018 00:40
    Искрно
    Који то пословно-тржни центар у Свету наплаћује паркинг испред свог објекта.
    Само СПЕНС.
    Ово у старту осуђује на пропаст овај објекат, а да не говорим да су непосредно уз њега ТЦ Променада и Меркатор.

    Све ово је намерно урађено да би се уништио СПЕНС.
  • milanm

    01.07.2018 14:22
    botovi
    Izgleda da je i ovde sve vise botova, uglavnom se prepoznaju po greskama u pisanju i nervozi i agresiji u komentarima.Valjda su ih tako drilovali. Neko rece da ga sravne sa zemljom, lepo bas. Destruktivno kao uvek. Sad su nastupili "ekonomski zakoni" po kojima se dele subvencije iz nasih dzepova, dobra neka ekonomija. I da nikom nece nedostajati.Novosadjanima defnitivno hoce.To je simbol grada, sport, a ne natrpani kafici i kafancuge po centru. Nije ni cudo sto pravi sport u NS prakticno vise i ne postoji. Osim basketasa vise nista ozbiljno i nemamo. Sramota za grad od skoro pola miliona. Ali po drogi,kriminalu i alkoholizmu prednjacimo u drzavi. Koliko sam samo utakmica i raznih prvenstava tu gledao, kosarka, odbojka, rukomet. Koliko je klinaca tu naucilo da pliva, klize...Moze tu da se pravi ozbiljna lova da se hoce, ali ocigledno nije to nekome u interesu.I nije bio u minusu uvek, to je zadnjih 10-15 god.
    Ovaj grad je u procesu formatiranja, sve dobro po cemu je bio poznat i prepoznatljiv se brise i rusi iz dana u dan da bi nastao neki mutant, frankenstajn...bojim se da je proces vec u zavrsetku, na sta li ce to tek da lici...
    I kazu gospoda botovi da ga treba srusiti jer prokisnjava krov, sta reci, adio pameti.Prema tome ako prokisnjava krov na kuci treba rusiti kucu, a ne popraviti.
    A onaj TC pored je stvarno muka za gledanje.Prodjoh danas onuda. Sa oba bulevara deluje kao kartonska kutija bele boje bez ijednog prozora i stakla. Izgleda kao neko ogromno skladiste
  • Detelinarac

    01.07.2018 11:00
    Spens
    Sa Milijardu i ne partijskim nego strucnim rukovodstvom ovaj bi objekat procvetao a gradjani bi dobili objekat na koji bi bili ponosni gde ce nam deca ici na utakmice, koncerte, kupanje, klizanje treniranje sportova, edukaciju tako je koncipiran da je svaka revitalizacija moguca da od velikog energetskog potrosaca predje na ekonomsko održivog uz pomoc novih tehnologija samo ako ima sluha a ocigledno da nema. Kompresor koji pravi led i hladi vodu za hladjenje Spens trosi 300 kw električne energije po satu a dva cilera koja bi zamenila ove grdosije kostaju 100000 evra i trose 10 puta manje struje da ne pricamo o glikolu i freonu koji godišnje ispari zbog losih instalacija 1 tona freona r 22 10000 e a cesto ispari u vazduh da li ovako stanje nekom odgovara?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti