Štab za vanredne situacije: U Novom Sadu palo 116 litara kiše po metru kvadratnom

U petak popodne je u Novom Sadu palo 116 litara kiše po metru kvadratnom, kažu u Štabu za vanredne situacije.
Štab za vanredne situacije: U Novom Sadu palo 116 litara kiše po metru kvadratnom
Foto: 021.rs
Štab je u subotu prepodne održao sednicu, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Srđan Kružević, na kojoj je konstatovano "da je Grad Novi Sad u toku jučerašnjeg dana i tokom noći adekvatno odgovorio kako ljudstvom, tako i mehanizacijom javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova i drugih privrednih subjekata uključenih u sistem odbrane od poplava".
 
"Na sednici je rečeno da Novi Sad ima dovoljno neophodne opreme za odbranu od unutrašnjih voda i da su bujični potoci pročišćeni ulaganjem velikih sredstava iz budžeta grada u prethodnom periodu, što je urodilo plodom i nisu konstatovane poplave na sremskoj strani grada što je ranije bio slučaj", navedeno je u saopštenju posle sastanka. 
 
Apelovano je na građane da ne odlažu otpad u potocima i odvodnim kanalima, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda.
 
Gradskoj upravi za inspekcijske poslove naloženo je da obilazi delove grada koji su bili najviše pogođeni, "Ciklonizaciji" da tamo hitno obavi dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju kada se za to steknu uslovi, a svim javno-komunalnim preduzećima naloženo je da se otklone posledice sa svih površina u gradu pogođenih obilnim padavinama.
 
Kako su rekli predstavnici Republičkog hidrometeorološkog zavoda, palo je prosečno 116,2 litra kiše po kvadratnom metru, što je najbliža izmerena vrednost onoj iz maja 2015. godine kada je palo čak 122 l/m2. Oni su naveli da se kišni ciklon udaljava i da će u toku dana Novi Sad zahvatiti samo blaga kiša u popodnevnim časovima, dok je vodostaj stabilan.
 
Podsećamo da su zbog jakog pljuska brojne ulice bile pod vodom, a najkritičnije je bilo u Futoškoj, Temerinskoj, Partizanskoj i Kisačkoj ulici, kao i na Bulevaru Evrope. Velike količine vode bile su na Detelinari i Novom naselju, kao i na Limanu. Teška situacija bila je i u Futogu. Više o tome pogledajte OVDE.
  • Trt

    04.07.2018 11:28
    @Nervirach

    Nope, mislim da nas sve zabole samo za TEBE lično.
  • Nervirach

    02.07.2018 15:07
    Odgovor
    Ali vas zabole za ostatak grada i dalje. Tek kada su pred vase prozore dosli onda ste se tek setili kako to ,,nije lepo,,. Ali onda nije ostalo nikog.
  • Odgovor

    02.07.2018 12:52
    Nervirachu
    Odgovor Nervirachu:

    Dečko ili devojko nemaš pojma o Limanu. Rođen, odrastao na Limanu, i još živim, imali smo poplavu osamdesetih da smo kao deca skakali sa automobila na glavu po ulicama Limana, u ulazima su izbijali šahtovi od pritiska vode i branili smo se da voda ne uđe u stanove.


    Tako da nemoj da lupetaš o Limanu, kad nemaš pojma.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti