FOTO: U prigradskim naseljima sakupljeno više od 13 tona stakla

Tokom maja i juna, u okviru akcije sakupljanja staklene ambalaže, stanovnici prigradskih naselja u okolini Novog Sada doneli su više od 13 tona stakla za reciklažu.
Reč je o akciji koju "Čistoća" i firma "Sekopak" iz Beograda realizuju u kontinuitetu već mesecima, pod nazivom "Donesi staklenu ambalažu i poklon
potraži".
 
Kontejneri od pet kubika za sakupljanje stakla bili su postavljeni ispred mesnih zajednica u devet novosadskih prigradskih naselja, a jednom nedeljno kontejner je stajao ispred zgrade "Čistoće".
 
 
"Zahvaljujemo se svim sugrađanima koji su učestvovali u akciji i najavljujemo da ćemo slične akcije organizovati i u narednom periodu", zaključuju u ovom komunalnom preduzeću.
  • Hm

    02.07.2018 18:21
    Nema bolje nagrade od novca. Pošto “zahvaljuju” ako donesem deset flaša? Koliko oni dobijaju za preprodaju?
  • ekolog

    02.07.2018 16:42
    Neću da finansiram POKS. Hoću državni otkup ambalaže. To su evropske vrednosti, a ne akciza+PDV= 0,70€. Na gorivo.
    Npr., u Hrvatskoj, za svaku flaš(ic)u/limenku dobijete 0,50 kune. Približno 8 dinara. Mislite o tome ...
  • oIo

    02.07.2018 15:46
    (.)(.) sa Avijacije
    Ovo je fantastično i treba podržati i nagraditi ovakve akcije i trud sugrađana.
    Sa druge strane obraćam Vam se sa besom zbog nemarnog ponašanja komšiluka sa Avijacije koje sam namerno nazvao (.)(.) jer oni to i jesu. Naime na mestu pored kontejnera u ulici Veselina Masleša (kraj atomskog skloništa) iz dana u dan se formira deponija baštenskog smeća i otpada. Iako "Čistoća" svake nedelje angažuje bager i kamion, na tom mestu nikne u roku od par sati deponija. Najveći zagađivači su vlasnici tipskih kuća iz ulica Milete Protića, Đorđa Radujkova, Nikole Mirkova, Avijatičarske, Franje Kluza. Njihova dvorišta izgledaju kao iz bajke, ali su zato u stanju da od javne površine naprave ruglo, nije im teško da vucaraju granje par stotina metara i da ih nehajno odlože kraj podzemnih kontejnera. Ako se neprekine sa ovom praksom ovo mesto će izgledati kao prava gradska deponija.
    S obzirom da komunalna nehaje za ovaj problem želeo bih da ih javno stavimo na stub srama što će se i dogoditi jer će se napraviti izložba sa fotografijama gde će jasno imenom prezimenom i adresom naći njihove fotografije i fotografije njihovog vrtlara, a usput će se i organizovati akcija "VRAĆAMO VAM VAŠE ĐUBRE" gde će se neprijatno iznenatiti kada im ujutru osvane deponija njihovog otpada ispred vrata.
    Da li je teško dogovoriti se i angažovati veliki kontejner za baštenski otpad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.