Čeka se na tehnički prijem pristupnih saobraćajnica ka Žeželjevom mostu

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za tehnički prijem pristupnih saobraćajnica novog železničko-drumskog mosta.
Čeka se na tehnički prijem pristupnih saobraćajnica ka Žeželjevom mostu
Foto: 021.rs
Konkursom su definisani obavezni i dodatni uslovi, ponude će biti otvorene 7. avgusta, a posao će dobiti preduzeće koje, osim ispunjavanja svih uslova, dostavi najnižu ponudu. 
 
Rok za izvršenje usluge je godinu dana od dana potpisivanja ugovora, ali on može da bude produžen. Vrednost ovog posla procenjena je na više od četiri miliona dinara.
 
Trenutno na prilazima novom mostu traju radovi na asfaltiranju pristupnih saobraćajnica, kao i poslovi na pešačkim i biciklističkim stazama. Između ostalog, most još uvek nije otvoren ni za pešake.
 
Republičke, pokrajinske i gradske vlasti prethodno su obećale da će drumski saobraćaj krenuti od maja, ali se to još nije desilo. Prema poslednjim najavama koje se mogu čuti iz vrha pokrajinske vlasti, drumski saobraćaj na novom Žeželjevom mostu trebalo bi da krene "oko 20. jula". Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da bi pristupne saobraćajnice za drumski saobraćaj mogle da budu završene nekoliko dana ranije ili kasnije, u zavisnosti od vremenskih prilika.
 
Nakon što novi drumsko-železnički most bude pušten u saobraćaj, krenuće se u uklanjanje montažno-demontažnog mosta, koji se koristi od 2000. godine. Podsetimo i da je prvobitni rok za izgradnju novog mosta, koji je dao špansko-italijanski konzorcijum "Azvi-Tadei", istekao još 2013. godine.
  • NN

    09.07.2018 20:02
    NN
    Srbija brale..
  • Сремац

    09.07.2018 12:57
    ШАРЛАТАНИ
    Када се техничком струком баве шарлатани и политичари онда објекти постају "дугорочна инвестиција са неизвесном ценом и роком завршетка".Смешна ми је информација да је нека Управа расписала јавну набавку за технички прије приступних саобраћајница,а понуде се отварају 07.августа.Ладолежи из неког министарства самохваљене министарке "нису знали да се мосту прилази неким путевима",да се мост гради већ небројени низ година,можда су мислили да ће мост тек да се гради,па ето да буду експедитивни.Циркус Државе Србије још не одлази из нашег града...
  • yyy

    09.07.2018 12:52
    samo da ne cekamo kao ya halu u Petrovaradinu.upotrebne doyvole nema ,yarasla u korov a otvorena davno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti