Jedinstveni IKT sajam zapošljavanja u novembru u Novom Sadu

Tržište informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) postaje sve veće, pa tako i potrebe postaju brojnije, zbog čega se kompanije u ovom sektoru sve češće susreću sa problemima u pronalaženju pojedinih kadrova, ali i sa sve izazovnijim organizacionim zahtevima.
Upravo ovo je jedna od brojnih tema o kojoj će se razgovarati na jedinstvenom IKT sajmu zapošljavanja SEE-IT Samitu, koji će se održati od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu. Reč je o prvom internacionalnom IKT sajmu na čitavom Zapadnom Balkanu, koji ima za cilj da ovaj deo Evrope predstavi izlagačima, sponzorima, investitorima i krajnjim korisnicima iz celog sveta.
 
Ono što je veoma značajno jeste to da će izlagači i sponzori SEE-IT Samita moći potpuno besplatno da reše probleme koji se tiču pronalaženje deficitiranih kadrova i premošćavanja organizacionih prepreka.
 
Stručnjaci H.art Development Centra iz Beograda će, tokom trajanja sajma, na osnovu zahteva izlagača i sponzora Samita, tražiti, pronaći i pozvati potencijalne kandidate na intervjue, koji će se održavati u toku sva tri dana događaja.
 
 
SEE-IT Samit organizuje ResEnva Consulting, a menadžerka projekata u ovoj kompaniji Tanja Petrović kaže za 021.rs da prate sve zahteve IKT poslovanja i da na osnovu toga razvijaju ekskluzivne besplatne usluge za izlagače i sponzore. 
 
"Naš cilj je da izlagači i sponzori Samita iskoriste ovu izuzetnu priliku da upoznaju kandidate koje traže, dođu do inovacija i potencijalnih partnera iz celog regiona i da svoje proizvode, usluge i tehnologije prezentuju pred međunarodnom publikom", dodaje Petrović.
 
 
Od 7. do 9. novembra na Novosadskoj sajmu će se organizovati 15 konferencija, radionica i panel diskusija, koje se bave aktuelnim temama iz oblasti IKT. Tako će posetioci imati priliku da prisustvuju razgovorima čija je tema, recimo, veštačka inteligencija i šta ona nudi srpskoj ekonomiji.
 
Između ostalog, razgovaraće se kako će neizbežna digitalna transformacija uticati na regionalnu industriju, kako će evropski zakon o bezbednosti podataka delovati na IKT scenu, o digitalnom zdravstvu, sajber sigurnosti, a biće predstavljene i brojne inovacije iz sveta infomraciono-komunikacionih tehnologija.
 
Sajam već sada ima podršku više od 40 kompanija i organizacija iz čak 12 zemalja, a više o samom događaju možete da pronađete i OVDE

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.