Poziv Novosađanima za dobrovoljno služenje vojnog roka

Centar Ministarstva odbrane Novi Sad, obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola, da je i dalje u toku javni konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije.
Poziv Novosađanima za dobrovoljno služenje vojnog roka
Foto: 021.rs
Pravo prijavljivanja imaju državljani Srbije starosti od 19 do 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Više informacija mogu dobiti na internet stranici Ministarstva odbrane www.mod.gov.rs, ili u centru Ministarstva odbrane Novi Sad, u Ulici Braće Jovandić 4, gde mogu podneti i prijavu.
 
Posle potpisivanja ugovora koji definiše prava i obaveze obe strane, kandidat odlazi u jedan od tri centra za obuku Vojske Srbije: Sombor, Valjevo ili Leskovac.
 
Zakon propisuje da služenje vojnog roka traje šest meseci.
 
Služenje vojnog roka sa oružjem je jedan od preduslova za zasnivanje radnog odnosa u jedinicama Vojske Srbije u statusu profesionalnog vojnika.
  • vorior

    10.07.2018 15:24
    Danas zovete u vojsku, a sutra tog vojnika isporučujete u Hag.
  • NS

    10.07.2018 10:46
    PORED 700 000 SNS i Trabanata
    Miii,Nemamo Vojnika!?
  • Naravoučenije

    10.07.2018 07:39
    Ispod šlema mozga nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti