Počela obnova dela Grebenskog puta na Fruškoj gori

Počela je obnova deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori, od hotela "Norcev" do raskrsnice sa državnim putem IIA-100.
Radove sa 304 miliona dinara finansira Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine, a planirano je oko 9,5 kilometara puta bude obnovljeno do kraja ove godine. 
 
Pokrajinski premijer Igor Mirović je prilikom obilaska radova podsetio da je prošle godine obnovljena deonica puta od Iriškog venca do "Elektrovojvodine", a da su u toku radovi i na trasi od Banstola do Sremskih Karlovaca.
 
"Ovi radovi su deo programa o kojem smo govorili pre dve godine, i koji predviđa obnovu Grebenskog puta u celoj dužini. Posla ima dosta, jer je Grebenski put dugačak oko 56 kilometara, a pojedine deonice u veoma lošem stanju, jer u njih nije ulagano gotovo pet decenija", kazao je Mirović i dodao da je već obezbeđena građevinska dozvola da se naredne godine nastavi i sa radovima prema zapadnoj strani Grebenskog puta od Venca do raskrsnice za Letenku i Vrdnik. 
  • Srba III

    03.08.2018 19:34
    @Goran
    Kaži to novokomponovanim "antifašistima" sa kokardama koji gde god stignu brišu partizansko ime. Valjda treba da zaboravimo ko se borio protiv okupatora.
  • VladimirNS

    03.08.2018 10:04
    @Ns
    @Jasu li taj put gradili partizani ili akcijaši?

    Put su gradili mnogo pre gore pomenutih Austrougari.
    Posle Slankamenačke bitke 1691. godine, u čast vojskovođe Eugena Savojskog, Austrougarska vlast inžinjerima monarhije dala je zadatak da isprojektuju put „Bilom”. Protezao se grabenom Fruške gore od Iloka, sve do iznad Bukovca (žuti put), „Barutane" i Petrovaradinske tvrđave, nazvan je „Eugen Veg”.
  • Vikendaš

    03.08.2018 09:45
    Bravo
    Ovo je neverovatno i velika sramota što nije od 2000-ih obnovljeno. Kada ne znamo sami sebi da uredimo nego tek pošto proputujemo Srbijom i vidimo da vrške čuke pasivnih krajeva imaju dve trake u oba smera, onda se i mi zapitamo zašto nam je Fruška gora ovakva 2018. Sramota je da Novosađani toliko putuju za Kopaonik i Zlatibor a za najbliži nacionalni park se ne izbore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti