Traži se firma koja će graditi novu crpnu stanicu kod Žeželjevog mosta

Novosadski "Vodovod" započeo je projekat izgradnje nove glavne crpne stanice, koja će se nalaziti kod Žeželjevog mosta.
Traži se firma koja će graditi novu crpnu stanicu kod Žeželjevog mosta
Foto: 021.rs
Preduzeće je objavilo javnu nabavku velike vrednosti za izvođenje radova na izgradnji NCG-1 u prvoj fazi, u otvorenom postupku. Preduzeće je za ovu godinu, kako je 021 već pisao, predvidelo izgradnju glavne crpne stanice kao svoj najveći i najskuplji projekat, a vrednost ove javne nabavke је 430 miliona dinara.
 
Nabavka se finansira kao kapitalna subvencija iz budžeta Novog Sada. Predviđeno je da odabrani ponuđač izgradi objekat crpne stanice, trafo stanicu i kontrolno-komandni centar, kao i arhitektonsko-građevinski projekat, projekat saobraćajnica, projekat hidrotehničkih i drugih instalacija, uz priključenje novoprojektovanog vodovoda na postojeći. 
 
Podnošenje ponuda je do 17. avgusta, a rok za izvođenje radova je 330 kalendarskih dana (maksimalno prihvatljiv rok je 400 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao). 
 
"Vodovod" će se ovim projektom baviti i naredne godine, kad će iz gradskog budžeta biti izdvojena jednaka suma, te je ukupna vrednost ove investicije 860 miliona dinara. 
 
Gradnjom ove crpne stanice, Novi Sad će se osloboditi potrebe za crpnom stanicom na Keju nedaleko od broda Cepelin, a ovo će omogućiti i da se, kada jednog dana bude sagrađen Centralni prečistač otpadnih voda, sva kanalizacija usmeri na ovo postrojenje.
  • Lizacijakana

    07.08.2018 21:31
    NGC se gradi na mestu postojece GC2 (kod Zezeljovog mosta) a vi pišete o GC1 (ugao Radnicke i Keja).
  • Perica

    07.08.2018 15:22
    Mafijanje
    Ja taman pomislo kako pametni ljudi brinu o cistoci keja,kad ono cvrc. Bacio neko oko na tu lokaciju da gradi objekat na uglu Radnicke i Keja,preko puta Zepelina. Sad mu grad priprema zemljiste a mi cemo to platiti iz svog dzepa.Dobro rade ali za ciju korist,nadam se da ce posteni policajci i tuzioci smoci snage da se obracunaju sa novim poslovima mafije. Zasto bi oni vise svercovali drogu,kad mogu mnogo veci novci da se uzmu transparentno a da svi cute.
  • Piško

    07.08.2018 14:33
    ...
    Zar Žeželjev most nije nizvodno od kanalizacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti