Za "Stan" će se ponovo tražiti privatni partner

Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da će lokalna vlast raspisati novi poziv za izbor partnera za javno-privatno partnerstvo u JKP "Stan".
Za "Stan" će se ponovo tražiti privatni partner
Foto: 021.rs

Gradonačelnik nije precizirao kada će tender uslediti, navodeći da je prvo potrebno da se pripremi dokumentacija jer se situacija u "Stanu" promenila za proteklih više od godinu i po dana od prethodnog postupka.

Namera Grada je, kako navodi Vučević, da u novom postupku "Stan" učini atraktivnijim da bi se javilo više ponuđača.

Podsetimo da je Novi Sad pre više od mesec dana raskinuo ugovor sa litvanskom kompanijom "Busto Valda UAB", jer nije ni u dodatnom roku uplatila 164 miliona dinara za osnivački ulog za novo preduzeće i time je prekršila ugovor potpisan u junu. Litvanci su bili jedini ponuđači, a odabrani su u pregovaračkom postupku, pošto je prvobitni tender poništen jer ta kompanija nije imala ispravnu dokumentaciju.

Nakon što je ugovor raskinut, gradske vlasti su najavile da će uskoro doneti odluku da li će "Stan" ići u reorganizaciju ili će biti novi tender. Ovom gradonačelnikovom izjavom potvrđeno je da Novi Sad ide u novi pokušaj da nađe privatnog partnera.

  • Vera

    26.08.2018 11:06
    Ni prethodna vlast nije bila nešto pametna kada je Stan u pitanju, ali ova dečurlija koju dovodi na odgovorne funkcije sadašnja vlast je katastrofa za naš Novi Sad.
  • Чедо

    26.08.2018 10:31
    узбудљиво
    ЈКП Стан у филму "Идемо даље"!
  • Mila

    26.08.2018 08:08
    Ko je sve bio direktor u JKP Stan, nije ni čudo što je propao.
    Možda da članovi Gradskog veća manje kupuju nove i skupe automobile, da ne kupuju trosobne stanove bez porekla novca, a da se više bave problematikom Grada.
    Nikad gora situacija u Gradu nije bila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti