Nova šansa za firmu koja će graditi biciklističku stazu od Novog Sada do Begeča

Preduzeće "Put - invest" iz Sremske Kamenice sa podizvođačem "AB&CO" najverovatnije će graditi novu biciklističku stazu od Novog Sada do Begeča u drugoj fazi ovog projekta.
Nova šansa za firmu koja će graditi biciklističku stazu od Novog Sada do Begeča
Foto: 021.rs
Nakon što u otvorenom postupku javne nabavke nije uspela da pronađe izvođače radova, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je pregovarački postupak sa objavom poziva za podnošenje ponuda. 
 
U otvorenom postupku je stigla jedna ponuda i to pomenute dve firme, čija cena izvođenja radova nije odgovarala budžetu koji je Grad izdvojio za nastavak izgradnje staze, koja pripada jednom od tri koridora koja prolaze kroz Srbiju, Euro Velo 6.
 
Pregovarački postupak objavljen je kako bi se "Put investu" i podizvođaču dala nova šansa da ispravi ponudu i preda prihvatljivu, sa nižom cenom i celokupnom dokumentacijom. Firma je u otvorenom postupku ponudila 58,2 miliona dinara, ali je ukupna procenjena vrednost Uprave za ove radove 57,6 miliona dinara.
 
"Put - invest" treba da preda korigovanu cenu, predmer radova i novu bankarsku garanciju do 12. septembra. 
 
Podsetimo, u ovoj fazi izgradnje radiće se 4.548 metara staze po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, do Obalske ulice u Begeču. Širina staze biće tri metra. 
 
Deonica Novi Sad – Begeč je manjim delom trasirana kroz urbanu zonu Novog Sada, dok najvećim delom, u dužini od oko 23 km, trasa vodi po kruni odbrambenog nasipa od Dunava.
 
Kada bude kompletirana, kako je planirano do 2020. godine, ukupna dužina Eurovelo staza će prelaziti 70.000 kilometara.
 
Više o Euro Velo i ovoj biciklističkoj trasi čitajte OVDE.
  • Kaćanka

    07.09.2018 07:38
    A do Kaća?
  • Opste ludilo

    06.09.2018 18:47
    Da li je moguce da je čovek napisao HVALA VLASTIMA? Ne staza nego po ledjima nama jos treba...
  • Djura

    06.09.2018 16:12
    @NS
    To je, na zalost, vec slucaj na ovom delu koji je napravljen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti