Posetioci Štranda danas pomažu lečenje trogodišnjeg Matije Starčevića

Svi posetioci Štranda danas, 17. septembra u prilici su da pomognu lečenje trogodišnjeg Matije Starčevića iz Novog Sada.
Posetioci Štranda danas pomažu lečenje trogodišnjeg Matije Starčevića
Foto: 021
Matija boluje od mešovitog specifičnog poremećaja razvoja, a istovremeno i od poremećaja receptivnog i ekspresivnog govora. Tretmani, medicinska oprema i defektolozi obučeni za takve slučajeve nalaze se u samo jednoj klinici u Srbiji. Matiji su potrebni svakodnevni audiolingvistički tretmani KSAFA aparatom, a prvi rezultati posle dvomesečne terapije su ohrabrujući. 
 
Porodici Starčević je za dečakove tretmane potrebno oko 600 evra mesečno. Situaciju otežava i bolest Matijinog oca koji je posle teške operacije tumora ostao invalid.
 
Zbog toga "Gradsko zelenilo", kao organizator akcije "Humani ponedeljak", apeluje na sve ljude dobre volje da u ponedeljak u što većem broju posete Štrand i donacijama pomognu da naš mali sugrađanin progovori.
 
Ulaz na plažu se neće naplaćivati, već će kraj ulaza na kupalište biti postavljene kutije za donacije. 
  • Lala

    16.09.2018 12:37
    Još jedna primedba...Ogroman broj pasa lutalica nalazi se na Štrandu, a niko ne reaguje.
  • Ljiljana

    16.09.2018 11:30
    Svaka pohvala
    Ta akcija ponedeljkom je divna i prava stvar.
    Sa druge strane, pitanje - Zasto nema spasilaca na Strandu, iako sezona traje, ima kupaca, placamo ulaz...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.