Deveta Noć istraživača okupila 20 hiljada posetilaca

Interaktivnim radionicama, razgovorima sa naučnicima na tradicionalnoj "Kafi sa naučnicima" i predavanjima sinoć je okončana desetočasovna Evropska noć istraživača.
Ovgodišnja jedinstvena naučna žurka okupila je na dve lokacije u gradu oko 20 hiljada posetilaca koji su uživali u brojnim eksperimentima, degustaciji ukusa Vojvodine, naučnom kvizu i koncertu benda "Justin Case".
 
Tema devete po redu manifestacije u Novom Sadu bila je ReConNeCt – povezivanje. Glavni program odvijao se u tržnom centru "Big", dok je drugi deo bio realizovan u KC "Lab".
 
U tržnom centru "Big" predstavilo se devet interdisciplinarnih grupa novosadskih istraživača, koji su uspeli da, bar na jednu noć, povežu publiku sa naukom, i da pokažu kako veze funkcionišu u prirodi i kako utiču na naše živote. Osim radionica, posetioci su na "Kafi sa naučnicima" upoznali istraživače i kroz razgovor "hranili" svoju radoznalost.
 
"Mi smo sigurni da ćemo na pojedine naučnika koje danas imamo prilike da vidimo i upoznamo u budućnosti biti ponosni. Bićemo ponosni na njihove uspehe u naučnim istraživanjima. Mnogi od njih su već osvojili značajne svetske nagrade", rekao je na otvaranju koordinator projekta Vladimir Todorović.
 
"Svojim inovacijama i vizijama mladi pokreću promene u društvu", istakao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i dodao da je veoma značajno biti u društvu nekoliko stotina evropskih gradova koji se ističu kreativnim i posvećenim istraživačima.
 
Evropska noć istraživača održana je 13. put u Evropi u više od 320 gradova i 27 država.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti