"Livadica" se brani pred Komisijom za planove

Inicijativa "Ne damo Livadicu" koja se bori za očuvanje zelene površine na uglu Jovana Subotića i Kisačke ulice pozvala je građane na okupljanje 3. oktobra, u 17 časova, kako bi se spremili za javnu sednicu Komisije za planove.
"Livadica" se brani pred Komisijom za planove
Foto: 021.rs

Kako se navodi u pozivu građanima, članovi inicijative pozivaju sugrađane i učesnike peticije da se dogovore oko nastupa pred Komisijom koja će razmatrati urbanistički plan, na koji su uložili prigovore i peticiju.

Protiv izmena plana je u maju podneto više stotina prigovora građana, kao i peticija koju su potpisivali i građani iz drugih delova grada.

Građani su ranije od Grada zatražili da se odbaci urbanistički predlog u Nacrtu plana detaljne regulacije blokova oko Ulice vojvode Bojovića u Novom Sadu, kojim se predviđa izgradnja višespratnog stambeno-poslovnog objekta na mestu postojeće zelene površine, da se donese novi plan koji će uvažiti potrebe i interese građana i predložiti rešenje u smeru očuvanja i unapređenja javnih i zelenih površina i da se gradsko građevinsko zemljište prenamenuje u površinu javne namene, odnosno da se postojeća zelena površina proširi, unapredi i uredi.

Komisija za planove se sastaje 4. oktobra u osam časova u Plavoj sali, Žarka Zrenjanina 2.

  • Сремац

    02.10.2018 15:31
    Ливадица па ливадица...
    Немам ни кера нити мало дете,па ћу покушати да будем објективан.У време кад свака фрајла жели да шета кера створила се потреба за "справама" за тренинг кера,а тога има на тој троугластој ливадици,где се окупљају керовође.Е сад има мама које шетају децу и радо би на клацкалицу или љуљашку,али нема где,ливадицу заузели керови.Предлажем да се сруши и та страћара до ливадице и направи деци игралиште,огради,осветли и понуди деци да се сиграју.Ко жели кера да тера нек иде на село,салаш или у шуму.Керови су за оне који имају услове да их држе,а не за оне који их држе по становима и подрумима,па их истрчавају по граду да се унереде ди стигну,јер неће сви да покупе оно за својим керовима...
  • DETOŠ

    02.10.2018 08:33
    A šta....
    A šta je sa uklanjanjem plehanih garaža oko Detalinarske pijace. Protivpožarci gde ste. Ili treba da se samoorganizujemo.......
  • Slobo slobodo..

    01.10.2018 22:58
    Brod ludaka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.