Mlinarsko-pekarski dani od četvrtka na Novosadskom sajmu

Mlinarsko-pekarski dani u okviru Trećeg sajma mlinarstva, pekarstva, poslastičarstva i pakovanja održavaju se od 11. do 13. oktobra u Master centru Novosadskog sajma.
Pored predstavljanja dostignuća, saznanja i trendova u proizvodnji, skladištenju, preradi, pakovanju i kontroli kvaliteta žita, brašna, pekarskih i poslastičarskih proizvoda, sajam će pratiti stručni program konferencije usmeren na dve, u ovom sektoru trenutno, goruće teme: kvalitet pšenice i pravilnik o deklarisanju.
 
11. oktobar 
 
Kvalitet pšenice: Stanje, problemi i rešenja sa akcentom na rod 2018. godine
 
Kroz niz predavanja vodećih eksperata za kvalitet pšenice, predstavnika državne uprave, trgovaca, stručnjaka iz prakse i udruženja proizvođača i prerađivača iniciraće se diskusija usmerena na donošenje preporuka mera kojima će se unaprediti ova, ključna karika u obezbeđenju kvaliteta finalnih proizvoda. Posebno će sa aspekta uticaja loših klimatskih uslova tokom dozrevanja i žetve pšenice biti obrađen kvalitet pšenice roda 2018. godine i njegov uticaj na proizvodnju i kvalitet finalnih proizvoda – brašna i hleba.  
 
12. oktobar 
 
U susret potrošačima: Primena pravilnika o deklarisanju
 
Razmotriće se stanje, mere i problemi na usaglašavanju deklaracija mlinski, pekarskih i poslastičarskih proizvoda sa novim pravilnikom o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane. Biće predstavljena istraživanja usmerena na sagledavanje stavova i poverenja potrošača kada je u pitanju autentičnost proizvoda i sadržaj deklaracija i istaći će se propusti, ali i pozitivni primeri vezani za deklarisanje proizvoda. Poseban akcenat će biti dat na deklarisanje nutritivne vrednosti proizvoda i efekata koje proizvodi mogu da imaju na zdravlje potrošača.
 
Organizator sajma je "Mlinpek", a suorganizator je Novosadski sajam.
 
Detaljnije o sajmu pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti