Uskoro počinje obnova stepeništa ispred SNP-a

Grad će do kraja godine popraviti granitno stepenište ispred Srpskog narodnog pozorišta, saznaje 021.rs.
Uskoro počinje obnova stepeništa ispred SNP-a
Foto: 021.rs

Radove vredne 31.540.971,06 dinara izvešće JKP "Put" u sklopu Programa održavanja objekata putne privrede, a novac je Novi Sad dobio od Pokrajine. Kako su za 021.rs objasnili u Gradskoj kući, novac je izdvojen odlukom Skupštine grada 28. septembra, a prethodno su sredstva obezbeđena iz budžeta APV, a u skladu sa Rešenjem Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu od 27. septembra.

U Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navode za 021.rs da će sada početi popravka granitnog stepeništa ispred SNP-a, i ukolikon vremenski uslovi dozvole, planirano je da radovi budu završeni do kraja ove godine.

Inače, Pozorišni trg nije obnavljan od početka 80-tih godina prošlog veka, kada je i sagrađen. Zaobišlo ga je i uređenje iz 2004/05. kada je nekoliko drugih ulica u centru dobilo behaton umesto kaldrme i asflata.

Međutim, ovo je tek početak uređenja Pozorišnog trga i centra grada uopšte. Kako su za 021.rs pojasnili u UGZI-ju, na osnovu nedavno urađenog arhitektonskog konkursa za idejno rešenje uređenja dela gradskog jezgra u Novom Sadu, u toku je priprema tendera za izradu tehničke dokumentacije uređenja dela centra.

Ova dokumentacija će najverovatnije biti urađena tokom 2019. godine, što zavisi od tendera za izvođača radova, kao i sredstava u budžetu, pa se tokom 2020. ili 2021. godine može očekivati uređenje Pozorišnog trga sa neposrednom okolinom Srpskog narodnog pozorišta, Trga slobode, delova ulica Modene, Kralja Aleksandra i Njegoševe.

  

Kako izgleda rešenje sa arhitektonskog konkursa pogledajte OVDE.

  • Cenzurojvođistan

    17.10.2018 12:46
    @Nervirach - i opet, da li ste vi u svom bednom životu naučili i da nešto napravite, ili umete samo da rušite?
  • deda

    15.10.2018 15:27
    a i oni komadi mermera oko pozorista su po susnezici il kisci pogibeljni, a mogli bi i kolektore staviti na krov i zidove da ima neke vajde od golih zidina
  • VladaNS

    15.10.2018 13:59
    300.000 evra popravka stepeništa?

    Toliko košta 6 nemačkih automobila visoke klase.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti