"Oktoberfest" dovodi Psihomodo pop u Novi Sad posle 16 godina

Treći po redu "Novosadski Oktoberfest" počinje sutra, 19. oktobra, a tokom dva dana festivala posetioci će moći da uživaju u šarolikom muzičkom programu, dobroj hrani i pivu.
Kako za 021 kaže PR festivala Jelena Jovičić, ove godine izbor piva biće bogatiji nego prethodne dve godine.
 
"Imaćemo tridesetak kraft pivara koje dolaze iz cele Srbije i regiona. Svaka pivara ponudiće po nekoliko vrsta piva, tako da će biti više od sto različitih vrsta piva što je više nego prethodne dve godine. Mi smo u Master hali ograničeni prostorom, tako da i nismo mogli više pivara da uključimo", rekla je Jovičić za 021.
 
Hrana je još jedna stvar koja privlači mnogobrojne posetioce ovog festivala, a kako je najavila Jovičić, izbor neće razočarati, budući da će na štandovima biti perece, razne vrste kobasica, kao i lovački gulaš.
 
Muzički program ponudiće nešto za sve ukuse i generacije.
 
U petak će nastupiti Kredarice (bavarska muzika), Dejan Petrović Big bend, Hladno pivo i Lav hanters.
 
Ovo nije prvi put da Hladno pivo nastupa na "Oktoberfestu", a kako je Jovičić potvrdila, organizatori su se sa bendom za ovogodišnji nastup dogovorili još prilikom njihove prošlogodišnje svirke na festivalu.
 
"Oni su bili prezadovoljni organizacijom. Interesovanje je bilo veliko, ljudi su ostali napolju jer nisu stigli da kupe karte na vreme. Za sve one koji pitaju zašto opet sličan program, mogu samo da kažem da dokle god to publika traži, nama je to sasvim u redu", rekla je Jovičić.
 
Lav Hantersi u petak izlaze poslednji na binu, a kako za 021.rs kaže frontmen sastava Milan Mumin, "nakon što se naše predgrupe izređaju, mi krećemo da rušimo". Poznati novosadski rok sastav će tom prilikom promovisati i svoj novi singl "Money".
 
"Mnogi su mi rekli da im ne liči na Hanterse, što ja priželjkujem i volim da je sve drugačije... To je u stvari moja praistorijska stvar, koju smo malo prepakovali, doaranžirali i ispostavilo se da je "začin C" presudan, a to je ovde napravio Bili King sa svojim vrištanjem. Mislim da je stvar sjajna i interesanstna", rekao je Mumin za 021.rs.
 
Poslušajte celo gostovanje Milana Mumina na Radiju 021
 
Subotu će obeležiti svirke bendova Psihomodo pop, Zbogom Brus Li i Ortodoks kelts, kao i nastup Zvonka Bogdana. Ono što je interesantno je da Psihomodo pop nastupa u Novom Sadu prvi put posle 16 godina, što ovo čini prilikom koju ne treba propusti. 
 
Ovog puta bina je izmeštena u odnosu na prethodna dva izdanja "Oktoberfesta", pa organizatori obećavaju bolji zvuk popularnih izvođača.
 
I ovog puta publika će moći da prati takmičenja u držanju krigle i nošenju punih krigli. Ponovo će biti organizovano i nadmetanje neafirmisanih bendova pod nazivom "Battle of the Bands", a najbolji će imati priliku da se predstavi sa jednom pesmom tokom subotnjeg glavnom programa, odnosno nakon nastupa Psihomodo popa.
 
Na prošlogodišnjem Oktoberfestu registrovano je tokom dva dana oko 15.000 ulaza, popilo se više od 35.000 litara piva, a pojelo skoro 6.000 kobasica.
 
Karte za ovogodišnje izdanje festivala se prodaju po ceni od 600 dinara za dan, odnosno 800 dinara za oba.
  • Piško

    20.10.2018 21:27
    ...
    They had me at "Šaroliki muzički program".
  • Građanin

    19.10.2018 09:24
    Zašto
    Zašto organizatori oktoberfesta u Novom Sadu toliko potenciraju muzičke grupe iz hrvatske svake godine..?
    U Srbiji nema dobrih muzičkih grupa?
  • đoko

    18.10.2018 15:14
    đoko u oko
    Piva, igara i Oktober festa, frižideri prazni, računi neplaćeni, ali bitno je da masa đuska pa makar bilo i poslednje na svetu.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti