Niže cene grejanja i tople vode od 1. novembra u Novom Sadu

Novosađanima će se od 1. novembra grejanje i topla voda računati po nižim cenama.
Niže cene grejanja i tople vode od 1. novembra u Novom Sadu
Foto: 021.rs

U Novosadskoj toplani navode da će tako početi primena odluke o smanjenu cena za oko pet odsto na koju je Gradsko veće dalo saglasnost krajem septembra. Ovo je treće pojeftinjenje grejanja i tople vode u proteklih godinu i po dana.

Prema novom cenovniku, umesto sadašnjih 97,75 dinara po kvadratnom metru, građani će grejanje plaćati 93,06 dinara tj. za 4,79 odsto manje. Ovo znači da će za prosečan stan od oko 50 kvadrata mesečno biti potrebno izdvojiti oko 234 dinara manje za grejanje nego ranije.

Kada je u pitanju topla potrošna voda, cena će biti niža za 6,79 odsto, odnosno umesto sadašnjih 248,59 dinara po kubnom metru, građani će plaćati 231,26 dinara po kubiku. Na mesečnom nivou, za jedan stan koji koristi pet kubika tople potrošne vode, ušteda će biti oko 90 dinara.

Ovo pojeftinjenje počeće da se iskazuje na računima Informatike koji će u decembru stići građanima.

Podsetimo i da je pre godinu i po dana cena grejanja po kvadratu bila 107,8 dinara, što znači da je cena smanjena za 13,6 odsto, dok je topla voda bila 264,8 dinara i pojeftinila 14,8 odsto.

Novosadska toplana poslednje dve godine beleži visoku dobit i stotine miliona dinara je u plusu, što joj omogućava da redovno plaća troškove gasa, ulaže u razvoj i rekonstrukciju sistema daljinskog grejanja, čime je jedno od retkih uspešnih javnih preduzeća ne samo u Novom Sadu, nego i celoj Srbiji. Veliku zaslugu za dobro poslovanje preduzeće duguje i građanima koji u velikom procentu redovno izmiruju svoje obaveze.

  • kiborg

    03.11.2018 18:23
    Moja koleginica sa posla zivi u zgradi koja se greje na gas.Placa u sezoni kad je najniza temperatura oko 10 evra manje nego ja sto placam toplani.Ali ona to ne placa u avgustu kao ja.Tako da je grejanje na toplanu duplo skuplje nego na gas.I ko se greje na struju njemu je isto jeftninije.Tako da to pojeftinjenje ne znaci nista jer je i dalje duplo skuplje.Da mogu ja bi otkazao toplanu.
  • Čist račun

    31.10.2018 09:47
    S obzirom da je od početka grejne sezone bilo potrebno grejati stanove svega nedelju dana, bilo bi korektno da Toplana ne naplati ostatak, bar u zgradama bez očitavanja potrošnje. Radijatori su bili jedva mlaki jer je sistem grejanja pokrenut, a i to je bilo previše s obzirom na spoljne temperature, potpuno neuobičajene za ovo doba godine za Vojvodinu, odnosno Novi Sad. Zgrade u kojima još nije počelo očitavanje po potrošnji su diskriminisane ovakvom naplatom i ustvari doniraju Toplanu.
  • ludilo

    31.10.2018 00:17
    Super,mogu dva bureka da kupim za te pare,jedan za jutro,drugi malo kaSnije al bez jogurta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.