Ponovo raspisan tender za obnovu Ruđera Boškovića

Gradska uprava za građevinsko zemljište raspisala je konkurs za izgradnju saobraćajnih površina i vodovoda u Ulici Ruđera Boškovića.
Predviđa se zadržavanje širine kolovoza od pet metara, kao i rekonstrukcija postojećih trotoara u Ulici Ruđera Boškovića. Radi lakšeg pristupa pešaka gradskom prevozu u Futoškoj ulici predviđena je rekonstrukcija postojećeg trotoara u ulici Braće Krkljuš, izgradnja trotoara u produžetku ulice Braće Krkljuš i parkinga na delu ulice koja spaja Ulicu Ruđera Boškovića i Ulicu Laze Nančića.
 
Deo pripremnih radova podrazumeva i sečenje drveća na širini pojasa koji je obuhvaćen rekonstrukcijom.
 
Ulica Ruđera Boškovića je deo sekundarne ulične mreže i to kao pristupna ulica koja direktno opslužuje urbane sadržaje. Namenjena je isključivo individualnom saobraćaju bez direktnog pristupa primarnoj gradskoj mreži. Vezu sa primarnom saobraćajnom mrežom ostvaruje preko sabirnih ulica Braće Krkljuš i Laze Nančića.
 
Postojeća saobraćajnica je širine pet metara od asfalta koji je u lošem stanju. Na većem delu saobraćajnice pešačka staza je promenljive širine, odvojena zelenom površinom od kolovoza. Staze su delimično izgrađene od betona, a delimično od asfalta. 
 
Podsetimo, rekonstrukcija ove ulice planira se još od 2013. godine, a projekat je urađen 2014. godine.
  • sa lica mesta

    08.11.2018 19:53
    dookle
    Dokle cete vise od nase ulice praviti gradiliste? Dve godine je vec gradite, otkopavate i zakopavate. I sledece godine cete, a i one tamo. Neka novinari ispitaju ko pere pare preko ulice Rudjera Boskovica!
  • Sa lica mesta

    05.11.2018 18:04
    Prvo je rađena ulična rasveta, pa betonirano, onda strujna mreža, pa potom ptt. Tri kopanja, tri odnošenja i donošenja peska i tri betoniranja trotoara. Sada vidim da hoće 4. put da naprave nov.
  • Dragan

    05.11.2018 17:01
    Rudjer Boskovic
    Pa gora je Laze Nancica,a frekventnija je i spaja Bulevar i Cara Dusana a ne radi se... ali da nije onaj V. Jelic koji je "podstanar" u onoj vili bas u R. Boskovica,nesto progurao da sredi ulicu? Pitam samo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.