FOTO: "Čistoća" nabavila ekološka vozila za pražnjenje kanti za smeće

JKP "Čistoća" od danas će koristiti tri nova ekološka vozila za pražnjenje korpi za smeće.
FOTO: "Čistoća" nabavila ekološka vozila za pražnjenje kanti za smeće
Foto: 021.rs
Reč je o vozilima na električni pogon, koja su nedavno nabavljena. Ova laka ekološka vozila, namenjena su pre svega za rad u centru, pešačkoj zoni i teže pristupačnim ulicama. Takođe, kretaće se i po bulevarima i Keju.
 
Teretni prostor vozila omogućava da se na njih montiraju velike kante za smeće, zapremine 120 litara. Sa jednim punjenjem ova vozila mogu da pređu od 60 do 70 kilometara.
 
Osim vozila, nabavljene su i eksterne stanice za punjenje električnih vozila.
 
"Mi smo ova vozila napravili zato što postoji potreba da u nekim urgentnim situacijama reagujemo pre nego što radnik može da dođe do njih, a u pitanju je rasut komunalni otpad ili prepuna korpa za odlaganje. Namena ovih vozila je prvenstveno kretanje po pešačkim zonama i uklanjanje otpada koji je prosut oko klupa ili negde na javnoj površini, a pre nego što dođe vozilo kojem je to u maršuti. Težnja nam je da što više vozila bude na električni pogon", kaže za 021 portparolka "Čistoće" Danijela Jankov.
 
Nabavka ovih vozila predviđena je planom javnih nabavki za 2018. godinu, a ukupna cena vozila i stanica za punjenje sa PDV-om iznosi 5.934.000 dinara.
 
  • PERICA####

    11.11.2018 13:27
    pa HIGIJENIČARI
    Koja je Električna Kanta,Najbrža!?
  • Provaljeni

    09.11.2018 08:33
    Vec vidjeno
    Jeliceve lopurde!
  • Sve je to lepo, ali

    08.11.2018 00:59
    Njima je kao stalo do ekologije... Nego, zašto ne odnosite već nedelju dana zeleni otpad sa Telepa? Ljudi lepo pokupe lišće i sada se kese razvlače ispred, jer gospoda ne poštuje raspored. Drugo, kada ćete ljudima obezbediti biorazgradive kese za taj zeleni otpad? Ovako ne vidim razliku izmeđe zeleniša i redovnog đubreta kada sve ide u iste plastične kese.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti