FOTO: Otvorena izložba "Dan za istoriju - 9. novembar 1918"

U Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada danas je otvorena izložba "Dan za istoriju - 9. novembar 1918" autorke Agneš Ozer.
FOTO: Otvorena izložba "Dan za istoriju - 9. novembar 1918"
Foto: 021.rs

Građani mogu da vide serijal profesionalnih i amaterskih fotografija, kao i drugih originalnih predmeta, koji su nastali tih novembarskih dana.

Gradonačelnik Miloš Vučević je otvarajući izložbu podsetio na važnost poteza koji su tada vukli predstavnici Srpskog narodnog odbora i koliko je nakon toga Novi Sad napredovao u XX veku. 

On je takođe naglasio da se nada da će ova izložba mlađim generacijama preneti značaj 9. i 25. novembra, jer kako je rekao, to nije priča o prošlosti, nego o budućnosti. Vučević je istakao da su ti datumi obeležili razvoj Novog Sada, našu sudbinu i doneli nam najveće vrednosti, slobodu i mir koji su plaćeni životima predaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti